Turistička agencija Sunturist iz Novalje dobila 1,5 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je ugovore o bespovratnim EU sredstvima hrvatskim poduzetnicima u sklopu natječaja „Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu“, među kojima je i tvrtka Sunturist iz Novalje. Riječ je o turističkoj agenciji s više od 35 godina iskustva i jednoj od vodećih hrvatskih destinacijskih menadžment kompanija u Zadarskoj županiji. Dobivenih gotovo 1,5 milijuna kuna uložit će u prilagodbu i komercijalizaciju računalne aplikacije potrebama tržišta te jačanju tržišnog potencijala i rastu poduzeća na tržištu RH i EU-a. Ukupna vrijednost projekta je  4,8 milijuna kuna.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem poziva „Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu“ do sada je sufinanciralo 20 inovativnih poduzeća ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Sredstva su namijenjena poticanju projekata usmjerenih k novim proizvodima i uslugama s višom i visokom dodanom vrijednošću koji imaju pozitivan učinak na poslovne rezultate i rast poduzeća te s tržišnim potencijalom rasta na međunarodnoj razini.

„Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je do danas odobrilo financiranje za 2068 projekata kojima je dodijeljeno 3,4 milijarde bespovratnih sredstava čime se planira otvoriti više od 8700 radnih mjesta“, istaknuo je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Poduzetnici iz Zadarske županije od 2015. godine do sada povukli su više od 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta financirano je u tom razdoblju sveukupno 29 projekata za povećanje razvoja novih proizvoda i usluga, izgradnju proizvodnih kapaciteta, poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti, inovacije, razvoj poslovne infrastrukture, certifikaciju proizvoda itd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...