U četvrtak počinje Zadar Basketball Tournament, evo rasporeda utakmica

U dvorani Krešimir Ćosić od 20. do 23. rujna 2018. godine održat će se peto izdanje košarkaškog turnira Zadar Basketball Tournament.

Na turniru sudjeluju Fenerbahce, CSKA, Olimpia Milano, Bayern Munchen, Maccabi Tel Aviv i Lioaoning Flying Leopards.

Prema najavljenim sastavima riječ je o najjačem ZDBT turniru do sada. Osim Luigia Datomea koji neće zaigrati za Fenerbahce sva značajnija imena klubova sudionika se nalaze na prijavljenim rosterima.

Turnir započinje u četvrtak 20. rujna.

Prvi na parket dvorane Krešimir Ćosić izlaze igrači kineskog prvaka Liaoning Flying Leopardsa i ruskog CSKA. Leopardse predvodi NBA dvojac Lester Hudson – Brandon Bass, a Moskovljane zvijezde europske košarke Sergio Rodriquez i Nando de Colo. Utakmica počinje u 18 sati.

U 20:30 sati sastaju se Olimpia Milano i Maccabi Tel Aviv. U redovima talijanskog prvaka briljira Mike James koji je 2012. godine igrao za KK Zagreb. Preko LA Lakersa i Panathinaikosa stigao je u redove Olimpije. Još je tu zvučnih imena poput Nemanje Nedovića, Daugasa Kuzminskasa, Artirasa Gudaitisa… Ponos Izraela Maccabi Tel Aviv u Zadar dolazi prvi puta. Uz Scottieja Wilbekina i Alexa Tyusa posebnu pozornost valja obratiti na 17-godišnjeg Denija Avdiju, sina Zufera Avdije. Ovaj je mladi košarkaš predvodio tri godine stariju momčad Izraela do naslova prvaka Europe na nedavnom U20 Europskom prvenstvu.

U petak utakmice počinju pola sata ranije.  Maccabi će se u 17:30 sati sastati s trostrukim pobjednikom turnira Fenerbahceom. Viceprvak Europe i prvak Turske u Zadar dolazi u najjačem sastavu. Izostat će tek Luigi Datome, ali su zato tu Jan Vesely, Nicolo Melli, Tyler Enis…

U 20 sati sastaju se CSKA i Bayern. Bavarci će u Zadru zaigrati kompletni. To znači da će se publici na Višnjiku između ostalih predstaviti Stefan Jović, Petteri Koponen i Leon Radošević…

U subotu se u 18 sati sastaju Bayern i Liaoning, a u 20:30 Fenerbahce i Olimpia Milano.

U nedjelju su na rasporedu utakmice za plasman. U 15:30 sati igra se susret za 5. mjesto, u 18 sati za 3. mjesto i u 20. sati za prvo mjesto.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni ŠC Višnjik od ponedjeljak 17. rujna prema sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak 17. rujna – od 10 do 18 sati

Utorak 18. rujna – od 10 do 18 sati

Srijeda  19. rujna – od 10 do 18 sati

Četvrtak  20. rujna – od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice

Petak  21. rujna – od 10 sati od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice

Subota 22. rujna – od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice
Nedjelja 23. rujna – od 10 sati do poluvremena finalne utakmice

ŠKOLE KOŠARKE

Najavljen je organiziran dolazak polaznika škola košarke i mlađih igračkih selekcija iz Pazina, Splita. Šibenika, Murtera, Škabrnje, Sukošana kao i svih sudionika Memorijalnog turnira Denis Špika u organizaciji KK Sonik Puntamika

KIDS’ DAY

Druženje male i velike zadarske djece sa zvijezdama turnira održat će se na Forumu u subotu 22. rujna prijepodne s početkom u 10 sati u sklopu tradicionalnog Kids’ Daya.

WEB PLATFORME

Sve značajnije informacije o Zadar Basketball Tournamentu možete pratiti na zdbt.info i s-event.hr stranicama koje se ažuriraju iz sata u sat. Statistika, rosteri, rekorderi, vijesti, satnica, zanimljivosti, play by play prijenosi, fotogalerije, videozapisi…Na raspolaganju su vam i društvene mreže S-eventa (Twitter, Instagram, Facebook) kao i YouTube kanal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...