Upaljen meteoalarm za područje Velebitskog kanala, za vikend stižu grmljavinski pljuskovi

Danas će vrijeme u većini krajeva biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Poneki pljusak s grmljavinom moguć je već tijekom prijepodneva na sjevernom Jadranu i u gorju, a zatim i u ostalim predjelima, osobito na Jadranu, javlja DHMZ.

Najsunčanije i uglavnom suho zadržat će se na istoku i krajnjem jugu Hrvatske. Puhat će uglavnom slab vjetar, u Dalmaciji do umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša temperatura kretat će se između 23 i 28 °C, dok će u Dalmaciji biti malo viša.

Prognoza po regijama

Evo kako izgleda današnja prognoza po regijama.

Istočna Hrvatska

Djelomice, na krajnjem istoku i pretežno sunčano. Poslijepodne i prema kraju dana moguć je poneki pljusak s grmljavinom, osobito u zapadnijim područjima. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 16, a najviša dnevna između 25 i 28 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a poslijepodne te osobito prema kraju dana očekuju se pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 15, a najviša dnevna između 25 i 27 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno uz poneki pljusak s grmljavinom, već tijekom prijepodneva. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 14, a najviša dnevna između 20 i 25 °C.

Istra

Djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom uz mogućnost neverina. Puhat će slab do umjeren istočnjak i jugo koji će navečer i u noći okrenuti na sjeverni vjetar i buru. More će biti malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 25 do 27 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo, od sredine dana uz mjestimične pljuskove s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, a najviša dnevna između 24 i 28 °C.

Dalmacija

Djelomice i pretežno sunčano. U drugom dijelu dana moguć je poneki pljusak s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti. Najsunčanije i uglavnom suho zadržat će se na krajnjem jugu. Puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 19 do 22, a najviša dnevna između 27 i 29 °C.

Danas na snazi žuti meteoalarm

Za danas je na snazi i žuti meteoalarm i to za zagrebačku, karlovačku, gospićku, kninsku, riječku i splitsku regiju. Žuti meteoalarm na snazi zbog lokalnih pljuskova i grmljavine koji se u svom regijama očekuju u popodnevnim satima. Iznimka je jedino riječka regija u kojoj su kiša i grmljavina mogući u prvom dijelu dana. Vjerojatnost za grmljavinu kreće se od 40 do 70 posto.

Vrijeme sutra

Sutra se u Hrvatskoj očekuje promjenljivo uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana.

Poslijepodne se očekuje postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Puhat će uglavnom slab vjetar, poslijepodne do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će ujutro puhati umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najniža temperatura kretat će se od 13 do 17 na kopnu, od 18 do 22 na Jadranu, a najviša dnevna od 23 do 28 °C, u gorju malo niža.

Sutra je na snazi žuti meteoalarm, ali samo za područje Velebitskog kanala na kojemu se očekuje pojačana bura ujutro i navečer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...