VIDEO “Luka, Zlatna lopta”; Poslušajte kako Santiago Bernabeu pjeva Modriću

Real je pobijedio Romu 3:0 u prvom kolu skupine Lige prvaka, pri čemu je Luka Modrić odigrao jednu od najboljih utakmica otkako je prije šest godina došao u Madrid.

Sjajni su bili Bale, Isco, Carvajal, ali Realov hrvatski playmaker tako je maestralno vodio igru da je možda najzaslužniji što je susret aktualnog pobjednika i finalista LP-a samo formalno bio derbi današnje ponude prvog kola skupine Lige prvaka.

Netočno je reći da je Modrić vladao sredinom terena. Strahovlada mu se protezala između oba kaznena prostora, a od niza njegovih sjajnih poteza posebno vrijedi izdvojiti dva.

Na samom početku utakmice primio je loptu na rubu Rominog 16-erca, vratio se nekoliko koraka nazad i primijetio utrčavanje Isca, a zatim ga majstorski proigrao i usput tako izbacio čak sedam Rominih igrača. Isco ovo proigravanje nije pretvorio u gol, ali se kasnije iskupio golom iz slobodnjaka za 1:0.

No drugog gola ne bi bilo da Modrić nije fantastično proigrao Balea. Primio je loptu na centru i onda preciznom loptom kroz cijelu Rominu obranu gurnuo Velšanina u čistu šansu. Bale se sjurio u šesnaesterac i preciznim udarcem pogodio dalji golmanov kut.

Trener Lopetegui zato je Modrića izveo iz igre pet minuta prije kraja kako bi dobio standing ovation rasprodanog Santiago Bernabeua.

To se i dogodilo, a nakon što su se stišali uzvici i krici zahvale Modriću, s tribina Realovog stadiona na melodiju legendarnog evergreena krenula je pjesma “Balon de Oro, Lukita Balon de Oro…”

Realovi navijači su odlučili: Lukita, kako ga zovu, mora dobiti Zlatnu loptu.

Točnije mora mu je predati Cristiano Ronaldo, kojeg se od sinoć u Madridu zahvaljujući Modriću više nitko ne sjeća, piše Index.hr.

Video pogledajte ovdje.

 

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...