Vlatko Blažević se vratio u NK Zadar: “Kući je najljepše”

Vlatko Blažević vratio se u Nogometni klub Zadar. Nakon jedne sezone provedene u Interu, 23-godišnji zadarski napadač ponovno će zaigrati u dresu matičnog kluba, iz kojega je na ljeto 2017. i otišao put Zaprešića.

– Sretan sam zbog povratka u Zadar, to je moj klub i moj grad, a zna se da je kući najljepše. Ovom prilikom želim se zahvaliti ljudima u Interu na korektnosti te im želim sreću u budućnosti. Moj jedini fokus sada je NK Zadar i jedva čekam ponovno zaigrati u plavom dresu – kaže Blažević, koji je u sezoni 2016./17. bio najbolji strijelac 3. HNL jug sa 25 golova.

– Bila je to individualno vrlo dobra sezona za mene, koja mi je omogućila da napravim iskorak u prvu ligu, ali nažalost tada kao momčad nismo izborili željeni rezultat, odnosno plasman u Drugu HNL. Drago mi je da su momci to uspjeli prošle sezone i nadam se da ćemo zajedno nastaviti taj pobjednički trend.

Nakon uvodna dva poraza, Zadar je u prethodna dva kola Druge HNL sakupio četiri boda, a dobar ritam nastojat će nastaviti u nedjelju kada gostuje kod Lučkog te sljedeći utorak, kada je na rasporedu dvoboj 1/16 finale Hrvatskog nogometnog kupa u Vukovaru.

– Druga liga je vrlo izjednačeno natjecanje. Vidimo da se Varaždin malo izdvojio kao momčad s najizraženijim ambicijama za plasman u prvu ligu, ali sve je to tu negdje. Svaka utakmica je priča za sebe i jednostavno moramo ići iz kola u kolo i dati sve od sebe za što bolji rezultat. Mislim da imamo dobru momčad i nadam se da ćemo našim navijačima dati dosta razloga za zadovoljstvo.

Prošle sezone Vlatko je u Prvoj HNL zabio 8 golova. Kakve su želje ove sezone?

– Želja je prije svega dobar rezultat momčadi i to nam svima treba biti na prvom mjestu. Što se mene tiče, osjećam se dobro i spreman sam zaigrati i staviti se na raspolaganju treneru već od nedjelje. Većinu suigrača dobro poznajem i siguran sam da ću se brzo uklopiti, a vjerujem da će onda doći i golovi – za kraj će Blažević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...