Vrsaljko, Livaković i Modrić okupljaju se u Portugalu prvi put nakon SP-a, stiže i Santini

Hrvatska reprezentacija danas se okuplja u prvoj akciji nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Momčad Zlatka Dalića u četvrtak igra prijateljsku utakmicu protiv Portugala u Algarveu, a u utorak 11. rujna je čeka prva utakmica Lige nacija u Elcheu protiv Španjolske.

Iz Zagreba su u Portugal krenuli Perišić, Brozović, Vrsaljko, Livaković, Mitrović, Čop i Letica, a tijekom današnjeg dana bi u Algarve trebali stići Modrić, Lovre Kalinić, Jedvaj, Vida, Milić, Pivarić, Barišić, Kovačić, Bradarić, Badelj, Pašalić, Rog, Livaja, Santini i Pjaca, piše Index.hr.

Nova je to Hrvatska koja će se morati naviknuti na eru nakon odlaska Mandžukića, Subašića i Ćorluke, ali Hrvatska koja i dalje djeluje moćno i koja bi puno lakše nego nekih prijašnjih godina mogla prebroditi smjenu generacija. U odnosu na momčad koja je igrala finale SP-a u Algarveu neće biti Rakitića (koji će se kasnije priključiti za Španjolsku), Rebića (ozljeda), Strinića (problemi sa srcem) i ozlijeđenog Lovrena te spomenutog trojca koji se oprostio od reprezentacije.

Na golu će tako biti Lovre Kalinić, na lijevom boku Borna Barišić, a Lovrena će zamijeniti Mitrović. Umjesto Rakitića bi trebao igrati Kovačić, Pjaca će dobiti priliku na desnom boku umjesto Rebića dok će napad predvoditi odlični Santini koji je ove sezone zabio već sedam golova za Anderlecht. Priliku bi mogao dobiti i Marko Livaja kojemu bi to bio prvi nastup za reprezentaciju u karijeri nakon što je prije pet godina igrao za U-21 momčad.

Portugal će igrati bez Cristiana Ronalda koji je zamolio izbornika da ga poštedi ovog reprezentativnog ciklusa kako bi se dodatno adaptirao na novo okruženje u Juventusu pa će europski prvaci biti znatno oslabeljni za susret s Hrvatskom i utakmicu Lige nacija protiv Italije.

Momčad Portugala za susret s Hrvatskom:

Golmani: Rui Patricio, Beto, Claudio Ramos

Obrana: Cedric, Joao Cancelo, Luis Neto, Pedro Mendes, Pepe, Ruben Dias, Mario Rui, Raphael Guerreiro

Veza: Bruno Fernandes, Gedson Fernandes, Pizzi, Renato Sanches, Ruben Neves, Sergio Oliveira, William

Napad: Bernardo Silva, Bruma Gelson Martins, Rony Lopes, Andre Silva, Guedes

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...