Zadarska Prva policijska postaja s Poluotoka seli na Voštarnicu

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je danas sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom grada Zadra Brankom Dukićem sporazum o sufinanciranju uređenje poslovnog prostora za potrebe PU zadarske.

Naime, u kompleksu bivše vojarne Stjepan Radić nalaze se prazni prostori dodijeljeni MUP-u 2002. godine. S obzirom na činjenicu da je 1. policijska postaja PU zadarske smještena u zgradi Županijskog i Općinskog suda, a zbog čega su sudovi u deficitu poslovnog prostora, postignut je dogovor o preseljenju 1. policijske postaje u zgrade bivše vojarne.
Zadarska županija i Grad Zadar pružaju potporu spomenutom preseljenju te su preuzeli obvezu financijske pomoći uređenju novog sjedišta 1. policijske postaje. Imajući u vidu značaj rada PU zadarske za sigurnost svih građana Zadarske županije te podizanje kvalitete rada sudova, što izravno utječe na kvalitetu pružanja usluga žiteljima Zadarske županije, Zadarska županija će izdvojiti iznos od 600.000,00 kuna, i to u dva jednaka obroka kroz dvije proračunske godine.

Foto: Zadarska županija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...