Zadarski atletičari u Mađarskoj; Matea Čerina najbolja s 2. mjestom

Jučer je u mađarskom Györu održan tradicionalni susret kadetskih reprezentacija Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije. Ukupni pobjednik je Češka čiji su kadeti i kadetkinje osvojili ukupno 447 bodova, druga je Mađarska sa 426,5 bodova, a treća Slovenija sa 265 bodova. Naši su mladi atletičari osvoji četvrto mjesto skupivši ukupno 248,5 bodova. Kadetkinje su bile treće dok su kadeti bili četvrti.

Od zadarskih predstavnika u reprezentaciji najzapaženiji rezultat ostvario je Luka Krševan Nižić član Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar osvojivši 7. mjesto s preskočenih 6.35 što je njegov osobni rekord. Također 7. mjesto osvojila je i bacačica koplja iz AŠK Zadar Veronika Šokota bacivši spravu 39.85, dok je u skoku u dalj atletičarka AK Alojzije Stepinac Laura Bartulov skočila 5.26 u prvoj seriji te je zbog istegnuća zadnje lože morala propustiti ostale skokove i s tim skokom zauzela je 9 mjesto.

U nacionalnoj štafeti 4x100m za djevojke nastupila je i Benkovčanka Matea Čerina i s djevojkama osvojila 2. mjesto s rezultatom 48,78.

Član vodstva reprezentacije bio je i trener Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mate Bulić koji je zadovoljan nastupom svojih atletičara istaknuvši kako bi zbog stjecanja iskustva ovakvih nastupa trebalo biti i više.

– Naši atletičari mogu se nositi s mnogo jačim reprezentacijama, vidljiv je napredak rasta rezultata među mlađim kategorijama, a sve zahvaljujući vodstvu Hrvatskog atletskog saveza koje snažno radi na izgradnji atletske infrastrukture po cijeloj Hrvatskoj. Ovim putem pozivam mlade da se priključe u atletske klubove gdje mogu steći sve sportske vještine za razvoj svojih sportskih karijera .Još jednom zahvaljujem izborniku kadetske reprezentacije Srećku Opašiću koji je prepoznao rad u Atletskom klubu Alojzije Stepinac te pozvao i jednog od trenera u reprezentaciju to nam je poticaj kako bi narednih godina imali i nekoliko reprezentativaca, naglasio je trener Mate Bulić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...