tradicionalni susret

Zadarski atletičari u Mađarskoj; Matea Čerina najbolja s 2. mjestom

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Jučer je u mađarskom Györu održan tradicionalni susret kadetskih reprezentacija Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije. Ukupni pobjednik je Češka čiji su kadeti i kadetkinje osvojili ukupno 447 bodova, druga je Mađarska sa 426,5 bodova, a treća Slovenija sa 265 bodova. Naši su mladi atletičari osvoji četvrto mjesto skupivši ukupno 248,5 bodova. Kadetkinje su bile treće dok su kadeti bili četvrti.

Od zadarskih predstavnika u reprezentaciji najzapaženiji rezultat ostvario je Luka Krševan Nižić član Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar osvojivši 7. mjesto s preskočenih 6.35 što je njegov osobni rekord. Također 7. mjesto osvojila je i bacačica koplja iz AŠK Zadar Veronika Šokota bacivši spravu 39.85, dok je u skoku u dalj atletičarka AK Alojzije Stepinac Laura Bartulov skočila 5.26 u prvoj seriji te je zbog istegnuća zadnje lože morala propustiti ostale skokove i s tim skokom zauzela je 9 mjesto.

U nacionalnoj štafeti 4x100m za djevojke nastupila je i Benkovčanka Matea Čerina i s djevojkama osvojila 2. mjesto s rezultatom 48,78.

Član vodstva reprezentacije bio je i trener Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mate Bulić koji je zadovoljan nastupom svojih atletičara istaknuvši kako bi zbog stjecanja iskustva ovakvih nastupa trebalo biti i više.

– Naši atletičari mogu se nositi s mnogo jačim reprezentacijama, vidljiv je napredak rasta rezultata među mlađim kategorijama, a sve zahvaljujući vodstvu Hrvatskog atletskog saveza koje snažno radi na izgradnji atletske infrastrukture po cijeloj Hrvatskoj. Ovim putem pozivam mlade da se priključe u atletske klubove gdje mogu steći sve sportske vještine za razvoj svojih sportskih karijera .Još jednom zahvaljujem izborniku kadetske reprezentacije Srećku Opašiću koji je prepoznao rad u Atletskom klubu Alojzije Stepinac te pozvao i jednog od trenera u reprezentaciju to nam je poticaj kako bi narednih godina imali i nekoliko reprezentativaca, naglasio je trener Mate Bulić.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar