Zadranin osvojio srebro za Hrvatsku na utrci Europskog triatlon kupa

Prošlog vikenda na Ohridu održano je Balkansko prvenstvo u triatlon sprint distanci. Ova utrka ujedno je bila i natjecanje Europskog Kupa.

Zadarski triatlonac Jacopo Butturini (TK Zadar) uspio je osvojiti povijesnu srebrnu medalju za Hrvatsku u apsolutnoj seniorskoj konkurenciji.

Od samog početka utrka je bila neizvjesna, no Jacopo je uspio isplivati prvi iz vode što mu je omogućilo vožnju biciklističkog dijela s prvom grupom.

Prva grupa je na početku imala 6 triatlonaca no vrlo zahtjevna i tehnička staza je omogućila selekciju istih već nakon prvog kruga.

Jacopo je ostao u prvoj grupi sa srpskim, slovenskim i njemačkim predstavnikom.

Ova 4 triatlonca su uspjeli zadržati prednost pred drugom grupom i Jacopo je uspjeo doci do svoje prve, a ujedno i prve hrvatske medalje s europskog kupa.

Dan nakon individualne utrke , triatlonci hrvatske reprezentacije oduševili su Makedoniju osvojivši zlato u štafetnom triatlonu. Hrvatska reprezentacija u postavi Granosa-Butturini-Ocvirk- Grgorinić borila se do samog kraja za zlatnu medalju te je osvojila najvišu stepenicu podija ispred Turske za samo 6 sekundi.

Naš zadarski triatlonac ima još 2 utrke prije konačnog kraja ove duge sezone: jedna u Jordaniji (Aquaba, ETU Cup) te prvi nastup za Svjetski kupu : Myiazaki u Japanu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...