Zaplijenjena marihuana vrijedna je više od 3 milijuna kuna, a 38-godišnjak je usko povezan sa zadarskim kriminalnim miljeom

U subotu poslijepodne, na autocesti A1,  u blizini odmorišta Nadin, od strane policijskih službenika Postaje prometne policije Zadar i policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga, PU zadarske, zaustavljen je Opel ZG reg oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak.

Tijekom vršenja policijske radnje – utvrđivanje identiteta nad vozačem, iz vozila se osjetio intenzivan miris karakterističan za drogu marihuanu, dok je od strane policijskih službenika, na zadnjem sjedištu vozila uočena veća putna platnena torba, napuklih rubova, u kojoj su uočeni prozirni paketi ispunjeni cvjetnim vrhovima  karakterističnim za drogu marihuanu.

Zbog postojanja sumnje da u automobilu prevozi drogu vozač je uhićen, a vozilo prevezeno u krug policije. Po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru , tijekom pretrage utvrđeno je kako se u vozilu nalazi sveukupno 47 paketa droge marihuane ukupne težine gotovo 53 kg.

38-godišnji vozač je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje prometa drogama priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Ova zapljena rezultat je kvalitetne operativne suradnje temeljne i kriminalističke policije na terenu s ciljem suzbijanja svih oblika protupravnih ponašanja, od sigurnosti prometa do suzbijanja krijumčarenja.

Ovo je najveća količina zaplijenjene marihuane na području Policijske uprave zadarske ikad. Vrijednost droge na uličnom tržištu iznosi više od 3 i pol milijuna kuna, a prijavljeni je u uskoj vezi s kriminalnim svijetom s područja Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...