Zašto ne možemo zaspati u automobilu kad nas netko drugi vozi?

Spavanje u automobilu donekle je i nalik na spavanje u sličnim prijevoznim sredstvima koja prometuju kopnom. Istina, spavate, ali ipak, na svaku rupu reagirate, na svaku sitnicu se probudite, a i ako ste uspjeli odspavati koji sat u komadu, vjerojatno ćete se dići posve dezorijentirani, prenosi Zadovoljna.

No, što ako ne možete nikako zaspati u autu? Bez obzira koliko se trudite, san jednostavno ne želi na vaše oči. Što je dakle, razlog tomu?

Dr. Guy Meadows, direktor Škole spavanja u Londonu kaže kako neki ljudi, kao suvozači u automobilu, vide svoju priliku za spavanjem i odmaranjem, jer netko drugi vozi i brine za njihovu sigurnost. S druge strane, nekim putnicima smeta buka i bilo kakav podražaj s ceste, a također, ne mogu se do kraja ni opustiti dok netko vozi te stalno drže jedno oko na cesti a drugo na vozaču.

Prema Meadowsu, ako vam san dok se vozite ne dolazi na oči, ne morate se brinuti. Niste ludi niti imate nesanicu, već ste jednostavno nervozniji i tjeskobniji putnik. Ipak, doktor savjetuje i nekoliko stvari koje bi vam mogle pomoći pri pokušaju spavanja – nošenje lagane odjeće, skidanje cipela, slušalice za otklanjanje buke, a uza sve ovo potrebno je pronaći i pravi položaj u vozilu, prilikom čega vam od pomoći može biti i dobar jastuk.

Eto, ukoliko do sad niste mogli nikako utonuti u san, pokušajte s ovim savjetima. Ako rade, molimo da nam javite, jer i u našoj redakciji za neke je spavanje u autu nemoguća misija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...