Airtractor upućen na požarište kod Košljuna na Pagu

Jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućen je u danas u popodnevnim satima u akciju gašenja požara na području Košljuna na otoku Pagu u Zadarskoj županiji.

Zadnji tjedan mjeseca rujna donio je i pojačani angažman zračnih i kopnenih snaga na požarištima na jugu Dalmacije te je Odlukom potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane RH od 28. rujna 2018. godine ovogodišnja protupožarna sezona produžena s 30. rujna na 15. listopada 2018., u cilju učinkovitog i pravovremenog pružanja potpore PP NOS OS RH u gašenju požara i kroz jesenski dio ove godine.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja), zračne snage su, zaključno s 1. listopadom 2018., sudjelovale u gašenju 78 požara (23 u Zadarskoj, 22 u Splitsko-dalmatinskoj i18 u Šibensko-kninskoj, 13 u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone (od 1. lipnja) ostvarile oko 480 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 10 000 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 115 vatrogasca i vojnika do požarišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...