Ava: “Nijemci su ludi za mojom knjigom, još da uspijem legalizirati prostituciju i ostvarit ću sve o čemu sam sanjala”

Nijemci su poludjeli za mojom knjigom. Cijene autobiografiju kao žanr, kaže Ava Karabatić (30). Novopečena spisateljica je u njemačkom Frankfurtu sudjelovala na sajmu knjiga na kojem je, hvali se, rasprodala hrvatsko izdanje svoje knjige ‘Ja nomad’.

– Nijemci su ludi za mojom knjigom. Iako ne razumiju tekst, gledaju fotografije – objasnila nam je Ava. Na sajmu je, kaže, pronašla i izdavače te će njezina autobiografija od početka sljedeće godine biti dostupna i u njemačkom prijevodu, pišu 24sata.

– Ivica Kosk i Novica Jefrić iz Evro booka prepoznali su potencijal mog književnog umijeća – kaže nam bivša manekenka. Dodaje da joj je haljinu za sajam izradila Melisa Džinović, supruga pjevača Harisa.

Književni uzor joj je, kako kaže, ‘kolega’ Miro Gavran, čije romane čita još od djetinjstva, a koji je, priča, bio toliko oduševljen što ju je sreo da joj je poklonio svoju najnoviju knjigu.

Nakon što ‘pokori’ Njemačku, Ava se baca na talijansko tržište gdje planira, kako tvrdi, nastaviti put Umberta Eca.

– Neću sama prevoditi knjigu na talijanski – kaže ova diplomirana profesorica talijanskog i latinskog jezika, koja želi da joj i kolege nešto zarade. Sebi za dušu, ipak, prevest će knjigu na latinski.

Osim pisanjem, Karabatić se odnedavno počela baviti i slikarstvom. Najveća želja joj je naslikati golu sebe.

– Jako volim svoje tijelo i obožavam biti gola. Smatram da mi je ljepota pomogla u životu – ističe Ava.

Najavljuje i da, kao televizijska voditeljica i urednica, uskoro opet putuje u Njemačku kako bi intervjuirala ‘jednog zgodnog nogometaša’. O kome se radi, nije željela otkriti.

– U životu sam ostvarila sve o čemu sam sanjala kao djevojčica. Preostaje mi još samo da uspijem legalizirati prostituciju – zaključila je Karabatić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...