Babljem ljetu je odzvonilo, stiže promjena vremena; Uživajte još nekoliko dana, evo kad će pasti temperature

Sutra će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti uglavnom sunčano. Povremeno će tijekom dana biti umjerene naoblake, a ujutro mjestimice i magle. Vjetar će biti većinom slab, a temperatura će zraka od jutarnjih 6 do 10 °C danju porasti do vrijednosti između 19 i 22 °C, stoji u HRT-ovoj vremenskoj prognozi.

U središnjoj Hrvatskoj danju malo manje toplo nego na istoku, uz najvišu temperaturu od 17 do 20 °C, te oblačnije, poslijepodne i navečer uz mogućnost za ponegdje vrlo malo kiše, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Ujutro će mjestimice biti magle.

Maglovito će jutro biti i po nizinama Like. Na sjevernom Jadranu i u gorju podjednako toplo kao u ponedjeljak, te umjereno i pretežno oblačno, ponegdje s kišom. Puhat će na moru slaba i umjerena bura te istočnjak i jugoistočnjak.

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, a mjestimice ujutro i bura. Samo na otvorenome jugoistočni vjetar može biti pojačan, uz umjereno valovito more. Prevladavat će sunčano, osobito u prvome dijelu dana povremeno s umjerenom naoblakom. Najviša temperatura od 23 do 25 °C.

Iznadprosječno toplo bit će i na najsunčanijem jugu Hrvatske, uz jugoistočni i istočni vjetar slab do umjeren, prema otvorenome moguće i pojačan, a ujutro uz obalu ponegdje bura.

Od srijede – većinom suho i sunčano, te relativno toplo

Stabilno i uglavnom suho i sunčano u kopnenom će se području zadržati i u nastavku tjedna. U jutarnjim, mjestimice i u prijepodnevnima satima, može biti magle. Najviša dnevna temperatura i dalje oko 20 °C, pa i viša, a niže vrijednosti moguće se tek potkraj tjedna.

Na Jadranu će biti iznadprosječno toplo i pretežno sunčano, uz više oblaka još u srijedu na sjevernom dijelu. Puhat će slab i umjeren istočnjak i jugoistočnjak, a od četvrtka bura u jutarnjim i noćnim satima te zapadnjak i sjeverozapadnjak sredinom dana i poslijepodne.

Za vikend se povećava vjerojatnost za mjestimice jaku buru i pad temperature, osobito u nedjelju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...