Besplatne znanstvene radionice za osnovnoškolce na plaži na Puntamici

Udruga Bioteka i Zadarska županija nastavljaju uspješnu suradnju te ponovno dolazimo u Zadar s novim zanimljivim programom za njegove osnovnoškolce/ke!

Projekt „AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu“ projekt je informiranja i edukacije o upravljanju, održivom korištenju i zaštiti okoliša i prirode, s posebnim osvrtom na interakciju flore, faune i čovjeka te njihova utjecaja na nastupajuće klimatske promjene. Cilj projekta je kroz upoznavanje bioraznolikosti vrsta lokalnog područja te osnaživanje djece za prepoznavanje i rješavanje različitih okolišnih pitanja podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša te potaknuti promjene u njihovu svakodnevnom životu.

Edukacijske aktivnosti se provode kroz niz edukativnih, zabavnih i problemski orijentiranih ”uradi sam” aktivnosti na otvorenom. Tijekom dvosatne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, rotirati u sudjelovanju u radionicama koje će na kraju interaktivno spojiti u cjelinu. Obrađivat će teme poput bioraznolikosti lokalnih biljaka i životinja (koristeći biološku istraživačku opremu o(lovke, dalekozore, mreže, lupe, mikroskope…)), a za njih će ranije biti pripremljeni terenski dnevnici, edukacijski materijali, istraživački protokoli i determinacijski ključevi prilagođeni uzrastu.

Osim toga, očekujemo da će djeca naučiti kritički razmišljati, funkcionirati u timu i doživjeti istraživački rad iz prve ruke. Uz obilje novog znanja, djecu očekuju i timske, kreativne igre, zabavna i opuštena atmosfera te mnoštvo zabave na otvorenom, u prirodi. Pozivamo sve roditelje da prijave svoje zainteresirane osnovnoškolce/ke, a osnovne informacije o radionici, pročitajte u nastavku.

INFORMACIJE O RADIONICI

Naziv: AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu

Mjesto odvijanja: plaža Puntamika, kod svjetionika Oštri rat

Termini odvijanja:

13. listopada 2018. (subota), 10:00 h – 12:30 h

Dobna skupina: 7 – 15 godina, (25 sudionika)

Cijena: besplatno

Prijave ispunjavanjem obrasca – goo.gl/forms/pNHihsWfLto0rrHg1

NAPOMENE:

Molimo djecu da ponesu užinu i piće za odmor tijekom radionice.

U slučaju kiše, radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću. Hvala!

Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte na [email protected] ili 091/19-22-448.

Projekt je sufinanciran sredstvima Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...