Braća Fantela u borbi za titulu najboljih svjetskih jedriličara; Evo gdje možete glasovati

Danas kreće glasanje za najboljeg jedriličara svijeta, a među konkurentima za nagradu Rolex World Sailor of the Year su i hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela, aktualni svjetski prvaci u klasi 49-er.

Stariji brat Šime za najvažnije priznanje u svijetu jedriličarstva nominiran je drugi put u karijeri i jedini je hrvatski jedriličar kojemu je to uspjelo. Prvi put nominiran je prije dvije godine, nakon što je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, u paru s Igorom Marenićem, osvojio zlatnu medalju u klasi 470.

Osim braće Fantela, na ovogodišnjem izboru nominirani su Francuz Charles Caudrelier, pobjednik Volvo Ocean Racea, Cipranin Pavlos Kontides, svjetski prvak u klasi Laser, svjetski prvak u klasi RS:X Dorian van Rijsselberghe iz Nizozemske te Talijan Ruggero Tita, svjetski prvak u klasi Nacra 17.

Nagrada za najboljeg jedriličara svijeta pokrenuta je 1994. godine, a dodjeljuje se na konferenciji„World Sailing Annual Conference“. Nagradu su u prošlosti osvajale legende ovog sporta poput Bena Ainsleya, najuspješnijeg jedriličara u povijesti Olimpijskih igara te Roberta Scheidta, osvajača čak 5 olimpijskih medalja u jedrenju.

Svoj glas za jedriličare godine možete dati na web-stranici www.sailing.org ili klikom na link. Šira javnost nosi 30 posto glasova, dok će 70 posto glasova imati predstavnici Svjetske jedriličarske federacije koju čine predstavnici nacionalnih jedriličarskih saveza. Detalje o natjecanju i nominacijama možete pronaći na službenoj web stranici www.sailing.org, a informacije o načinu glasovanja pratite na službenim Facebook i Instagram stranicama Fantela Sailing Teama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...