Cijelo vrijeme pogrešno punite bateriju telefona

Prosječan vek trajanja baterije na telefonu je od jedne do dvije godine, a uz pravilnu upotrebu možete produžiti njeno trajanje…

Ovo su najčešće zablude o baterijama telefona…

Nije dobro koristiti telefon dok se puni

Ovo nije točno. Telefon možete koristiti koliko želite, sve dok ne koristite sumnjiv punjač. Jedina posljedica je ta što će punjenje trajati duže.

Punjenje tijekom cijele noći uništava bateriju 

Većina pametnih telefona zapravo prepoznaje kada im je baterija puna i obustavlja daljnje punjenje. Ipak, nije dobro da vam je telefon na punjaču tijekom cijele noći i to stalno. Baterija će duže trajati ako telefon držite na između 40 i 80 posto kapaciteta.

Pametne telefone nikad ne treba isključivati

U pitanju je uređaj, ali i njemu je potrebna pauza s vremena na vrijeme.
Ako ne morate uvijek biti dostupni, povremeno isključite telefon. Preporučuje se da to činite tijekom jedne noći tjedno.

Bolje je da bateriju dopunjavate svakodnevno, nego da svaki put idete “od nule”

Litij-jonske baterije koje ima većina suvremenih telefona bolje se drže kad su napunjene. Ako ih stalno “cijedite” do posljednje “crte”, mogu postati nestabilne.

Toplina će uništiti bateriju

To je točno. Baterije ne trpe visoke temperature, a litij-jonske baterije već se dovoljno zagrijavaju tijekom punjenja i rada. I hladno vrijeme im ne odgovara, jer se u takvim uvjetima brže prazne, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...