Dalić otkrio sastav za Englesku: “Dominik Livaković će biti na golu!”

Izbornik Zlatko Dalić otkrio je kompletan sastav s kojim će Hrvatska na Rujevici igrati protiv Engleske, s Josipom Pivarićem i Tinom Jedvajem na bočnim pozicijama, Dominikom Livakovićem na golu i Kramarićem u vrhu napada…

Hrvatska ovog petka ima priliku na Rujevici osvojiti prve bodove u Ligi nacija, u reprizi polufinala SP-a protiv mlade i opasne engleske nogometne reprezentacije.

Iako nije običaj da treneri i izbornici otkrivaju svoje adute uoči utakmica, Zlatko Dalić na presici dan prije okršaja javno je obznanio tko će igrati za Hrvatsku.

‘Dominik Livaković će biti na golu, Lovren i Vida stoperi. Na bekovima će početi Pivarić i Jedvaj. U sredini će igrati Kovačić, Modrić i Rakitić, na krilima Perišić i Rebić te Kramarić kao špica. Mislim da taj sastav može pružiti dobru igru,’ izjavio je Zlatko Dalić, prenosi Tportal.

Dakle, ovaj dvoboj bit će velika utakmica za Livakovića koji će uskočiti među vratnice umjesto ozlijeđenog Lovre Kalinića, ali i za Tina Jedvaja koji ima priliku pokazati da je slab nastup protiv Islanda na poziciji desnog beka bio tek njegov slab dan.

Dalić je kao i Luka Modrić stao u obranu Lige nacija koju mnogi osporavaju.

‘Nije loša. No, nije se vodilo računa da dolazi nakon SP-a. Igrači su došli potrošeni i to je bilo veliki problem. Nisu roboti, moraju imati puno veći odmor. Klubovi od njih odmah traže maksimum,’ dodao je hrvatski strateg koji vjeruje da protiv Engleza može izvući pozitivan rezultat pred praznim tribinama:

‘U nogometu nema podcjenjivanja, mora postojati respekt, no moraš i vjerovati u svoje mogućnosti.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...