Davis u pregovorima da ostane u Zadru; “Nisam htio birati utakmice, klub laže! Žao mi je navijača”

U nevjerojatnu trakavicu pretvodilo se igranje (ili neigranje) Glena Davisa za Zadar. Osvajač NBA prstena u 2008. godini s Boston Celticsima, potpisao je ugovor sa zadarskim klubom, da bi se u petak ujutro pojavile šokantne informacije kako odlazi iz kluba. Od tada traje medijsko prepucavanje Davisa i uprave Zadra, gdje jedni druge optužuju za razne stvari.

Što se na kraju dogodilo, pokušali su saznati novinari portala Hoopster, koji su stupili u kontakt sa popularnim Big Babyjem. Nakon vrlo turbulentnog razdoblja od dolaska u Hrvatsku, Davis je potvrdio kako i dalje traju pregovori da ostane u Zadru.

“Tužan sam, imam osjećaj kao da me ne žele ovdje, kao da gledaju kako me što prije otjerati odavde. Trenutno vodimo i dalje pregovore, no pitanje je što će od toga biti. Zadar mi nudi ugovor na dva mjeseca, ja sam prvo tražio sezonu cijelu, ali sad tražim na četiri mjeseca. No, oni ne žele pristati na to, iako i dalje pregovaramo. Iskreno, nadam se da će doći do dogovora, da ću moći nastupati ovdje.”

Čelnici zadarskog kluba sinoć su izjavili kako je američki centar njima došao i na jedan način ih ucjenjivao: tražio da bira kada će trenirati, koje utakmice će igrati, promjene oko trenera, nagli rast plaće, te da nisu pristali na to. Koliko ima istine u tome?

“To je laž! Nema nikakve istine u svemu tome! Pa nisam došao u klub ucjenjivati ljude već im pomoći! Ovako je bilo: odradili smo trening, te sam ostao u šoku kada sam vidio koliko traje trening i što se sve radi na njemu. Trener Aleš Pipan zahtijeva od svojih igrača da treniraju 6 sati dnevno, 3 sata ujutro 3 sata popodne, što je suludo. Dalje, u životu svome nisam vidio takav odnos prema igračima! Na treningu se dere na njih, vrijeđa ih, visokog s repićem (Domagoj Vuković), nakon krivo odigrane akcije i izgubljene lopte nazvao idiotom! Trener treba biti psiholog, stvoriti dobar odnos s igračima, dok kod svojih suigrača sam uočima vidio kronični umor, a kasnije sam kroz priču saznao kako ga nitko ne podnosi. Hej, svaki dan 6 sati treninga, i onda utakmice! Ludo!”

Posebno je zanimljiv dio koji je Davis rekao oko financijskih detalja njegovog ugovora sa Zadrom.

“Nisam tražio veću plaću, pristao sam na ponuđeno, ali sam jedino tražio da mi ponude duži ugovor, a ne na dva mjeseca. Jer, nije mi dovoljno dva mjeseca da pružim sve što mogu. Uvjeren sam da bih dominirao ovom ligom, i da bi pomogao ekipi jučer da pobijedimo. Nažalost, nisam mogao biti dolje s njima.

Dodatno, još sam im rekao da mogu moju plaću uplatiti na račun moje fondacije “Big Baby Basketball Camp”, za djecu koja tamo treniraju. Dakle, nije mi toliko novčani dio bitan. Uostalom, rekao sam im da mi prvih dva, tri tjedna nisu dužni platiti, neka me puste bez utakmica u to vrijeme, da ću raditi na svojoj formi i pokazivati se na treningu. No njima taj dio bez utakmica nije odgovarao. I svejedno sam pristao na dva tjedna besplatno, ali da mi onda ponude ugovor na četiri mjeseca, što je pola sezone.”

Što Davis može poručiti uoči nastavka ove trakavice.

“U cijeloj priči mi je najviše žao navijača. Predivno su me dočekali, vidi se da žive za klub. Obožavam strastvenu publiku, oni daju dodatnu snagu igračima. Vjerujem da bi momčad sa mnom mogla osvojiti naslov i vratiti radost navijačima! No, nažalost, to već nije do mene.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...