Dočekujemo Dinamo; Franko Surać: “Mogu pasti, želimo nastaviti pozitivan niz”

Nogometaši Zadra u subotu u 15 sati na Stanovima igraju utakmicu 10. kola Druge HNL protiv Dinama II.

Zagrebačka momčad bez dvojbe jedna je od najkvalitetnijih u ligi pa i ne čudi da se trenutačno nalazi na vrhu poretka sa 16 bodova, jednim više od Zadra. S druge strane, naša momčad je u odličnom nizu od četiri uzastopne domaće pobjede i ukupno osam utakmica bez poraza, što će nastojati nastaviti i sutra pred svojim navijačima.

– Nakon prošlotjednog gostovanja kod Varaždina, očekuje nas još jedan pravi derbi protiv momčadi iz samog vrha. Dinamo je vrlo kvalitetan i u dobroj formi i sigurno nas čeka teška utakmica, ali maksimalno smo motivirani i željni nastaviti pozitivan niz. Nadam se da će upravo ta naša želja i motivacija doći do izražaja te da ćemo još jednom pokazati tko je gazda na Stanovima – kaže Franko Surać, desni bek Zadra.
U Varaždinu su Zadrani imali veliku priliku uzeti sva tri boda, ali na kraju su se ipak morali zadovoljiti s jednim.

– Imali smo vodstvo od 2:0 na poluvremenu, a kasnije, nakon njihovog izjednačenja, i niz prilika da zabijemo treći gol i odnesemo kući pun plijen. Nažalost, ostalo je 2:2, ali prihvatili smo taj bod kao nešto pozitivno, jer ipak smo igrali u gostima kod glavnog kandidata za ulazak u Prvu HNL. U svakom slučaju, to je sada iza nas. Pred nama je Dinamo i fokusirani smo samo na njega.

Dok prva momčad zagrebačkih modrih odlično gura u Prvoj HNL i Europskoj ligi, drugi sastav je ostvario nekoliko upečatljivih rezultata u Drugoj HNL. Primjerice, u posljednja tri kola pobijedili su Varaždin u gostima 4:1 te istim rezultatom Osijek II kod kuće.

– Imaju velik kadar igrača i teško je predvidjeti tko će zaigrati, a tko god da zaigra ima svoju kvalitetu i tamo je da se pokuša nametnuti i izboriti mjesto u prvoj momčadi. No, ne zamaramo se previše njima. Respektiramo Dinamo, ali mislim da je sutra najvažnije kakvo će lice pokazati Zadar. Ako budemo pravi i prikažemo igru i karakter koji nas krasi u posljednje vrijeme, vjerujem u osvajanje nova tri boda.
Atmosfera u zadarskoj svlačionici je odlična, a iz tjedna u tjedan sve je više i publike na tribinama Stanova. Taj trend trebao bi se nastaviti i sutra.

– Svi nekako uživamo u ovom pozitivnom razdoblju i želimo da ono potraje koliko god može, a siguran sam da isto žele i naši navijači. Zato i ovom prilikom pozivam sve Zadrane da nas podrže u što većem broju, a mi im možemo obećati da ćemo dati sve od sebe na terenu da još jednom sretni i zadovoljni odu sa Stanova – za kraj će Surać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...