Domagoj Vida: “Santini je pokazao kvalitete, ali teško može nadomjestiti Mandžukića”

Hrvatski kapetan sinoć na Rujevici bio je Domagoj Vida.

Jedan od ključnih boraca Hrvatske, koji nije propustio nijednu utakmicu za reprezentaciju na putu od starta kvalifikacija do svjetskog srebra, sinoć je s novinarima dugo razgovarao o budućnosti reprezentacije.

U trećem pokušaju nakon finala SP-a Hrvatska je konačno uspjela pobijediti. Protivnik je u prijateljskoj utakmici bio slabašni Jordan. (2:1). Hrvatska nije mogla zabiti iz igre, oba gola pala su nakon prekida. Pogodili su stoperi, Vida i Mitrović.

“Za mene je ovo bila velika večer, jako sam sretan i zahvalan izborniku što mi je dodijelio tu čast da budem kapetan. Sreća je još veća što sam to okrunio i pogotkom. Ali najvažnije je da je Hrvatska pobijedila i da se vratila na pobjedničke staze nakon tri utakmice bez pobjede. Mučili smo se, ali na kraju je ipak najbitnija pobjeda i da se nije nitko ozlijedio. Nadam se da ćemo tako nastaviti i sljedeći mjesec”, rekao je Vida, prenosi Index.

U Ligi nacija, Hrvatska je na posljednjem mjestu skupine.

“Nakon što smo primili šest golova od Španjolske, nije bilo ugodno započeti sljedeću utakmicu i to protiv jake Engleske. Ipak nismo izgubili. Dodatni minus za nas je bio i što smo igrali pred praznim tribinama. Engleska pobjeda protiv Španjolske sad je sve zahuktala u našoj skupini. Bitno je da smo konačno pobijedili, vjerujem da ćemo sljedećeg mjeseca biri pravi”

Iako je formalno bila prijateljska, utakmica protiv Jordana do kraja se pretvorila u natjecateljsku. Gosti su do kraja susreta pojačali tempo, postali agresivniji i umalo iznenadili Hrvatsku. Vida je svjestan da Hrvatska nije prava.

“Sami smo krivi, dopustili smo im da se razmašu, nismo bili dovoljno brzi na lopti. Dali smo im prostor i vrijeme pa su nas stigli i pošteno udariti. No izbornik je taj koji će to analizirati”

Dalić je protiv Jordana dao priliku onima koji imaju znatno manju minutažu u reprezentaciji. Između ostalih to su bili i Santini, Livaja, Rog, Pašalić i Bartolec. Kakav su dojam ostavili?

“Svi su pokazali svoje vrline, ali teško je nadomjestiti Mandžukića i one kojih trenutno nema u reprezentaciji. Nadam se da će što prije netko proraditi i da ćemo Mandžu što prije zaboraviti.”

Javlja li se Mandžukić reprezentativcima nakon oproštaja od Hrvatske?

“Javlja se, čujemo se redovito. Tijekom svakog okupljanje nazove, pita nas kako smo, kakav nam je hotel. Nedostaje mu reprezentacija i mislim da se on prerano oprostio.”

Ima li šanse i prostora za povratak Nikole Kalinića, što kaže svlačionica?

“O Nikoli ne moramo trošiti riječi. Svima je jasno o kakvom kvalitetnom igraču je riječ. Ne samo da bi dobro došao Hrvatskoj nego i svim ostalim reprezentacijama i klubovima. Na njemu je sve. Mislim da bi ga mi dobro prihvatili. Možemo mi sad ovdje svašta pričati, ali na kraju krajeva uvijek je mjerilo teren i tamo se sve vidi. Ako on odluči i zakopa ratnu sjekiru s Dalićem – dobrodošao je natrag.”

“Tek sada vidim što znači emocionalno pražnjenje”

Je li Hrvatska pod pritiskom u Ligi nacija i koji je motiv u tom natjecanju?

“Pitanje nije baš najbolje. Motiv? Mi uvijek imamo motiv, to je igranje za našu reprezentaciju. Hrvatska uvijek ide na pobjedu, pogotovo nakon prošlog Svjetskog prvenstva. Dobro je da se ovako zahuktalo. Nismo najbolje ušli u Ligu nacija. Emocionalno pražnjenje se tek sad vidi, ja iskreno tek sad osjetim i shvaćam što je zapravo to”, priznaje Vida.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...