Evo kakvo nas vrijeme čeka za blagdan Svih svetih

Nakon još i tijekom utorka mjestimične kiše te jakog i olujnog vjetra, srećom, slabijeg nego prošlih dana, kada je kojekakvih problema bilo u svim ‘jadranskim’ županijama, pa i nekim sjevernijima, pri čemu je u Bakru zabilježena i rekordno visoka morska razina – u srijedu slijedi daljnje smirivanje vremena, uz barem djelomice sunčano vrijeme, na kopnu i čestu jutarnju maglu, prenosi HRT.

Tijekom blagdana Svih svetih zadržat će se relativno toplo, ali će ponovno biti oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu, najprije na Jadranu, gdje će ponovno jačati jugo, te u područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima. Na žalost mnogih, kiše će biti i na Dušni dan, osobito prijepodne, a u nastavku nekima produljenog vikenda i početkom novoga tjedna velika je vjerojatnost većinom suhog, pa i pretežno sunčanog vremena, sa slabijim vjetrom, te i dalje relativno toplog, ponegdje čak i toplijeg od onoga posljednjih dana ovog iznadprosječno toplog listopada, mjestimice vjerojatno i rekordnog. Srijeda – kratkotrajna stabilizacija U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano uz slab vjetar. Ujutro ponegdje može biti magle. Jutro svježije, uz temperaturu od 9 do 11 °C, a najviša dnevna temperatura od 20 do 22 °C. U središnjoj Hrvatskoj također pretežno sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu. Jutarnja temperatura od 8 do 11 °C, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 21 °C.

Magle će ujutro biti i po kotlinama Like i Gorskog kotara. Danju i na sjevernom Jadranu i u gorju uglavnom bez oborine ili uz samo ponegdje vrlo malo kiše. Štoviše, dio dana i pretežno sunčano. Vjetar u gorju većinom slab, a uz obalu će puhati slabo do umjereno jugo, uz koje će more biti malo, krajem dana i umjereno valovito. Jutro u gorju svježe uz temperaturu od 5 do 8 °C, na moru od 10 do 15 °C, a najviša dnevna između 14 i 18 °C, na Jadranu od 18 do 20 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...