126.000 kvadrata

Gotovina širi tunogojilište; Kod Murtera planira uzgajati 900 tona tune

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Tvrtka u suvlasništvu generala Ante Gotovine Pelagos net farma zatražila je od Šibensko-kninske županije povećanje obuhvata koncesije za uzgoj tuna u akvatoriju južno od otoka Balabre na području Općine Murter-Kornati s obzirom da planiraju povećanje kapaciteta uzgoja sa 600 na 900 tona tune godišnje. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o davanju koncesije na dnevnom je redu Županijske skupštine zakazane za sljedeću srijedu.

– Koncesionar povećava kapacitet, a planiraju povećanje sa 600 na 900 tona godišnje. Povećanje obuhvata koncesije u skladu je s lokacijskom dozvolom i studijom o utjecaju na okoliš, a s obzirom da nije veće od 50 posto prihvatljivo je za provedbu  – kazala je Jadranka Fržop, pročelnica županijskog Odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj.

S obzirom da se izmjenama ne mijenja predmet ugovora o koncesiji postojeći je ugovor moguće izmijeniti bez provedbe novog postupka davanja koncesije.

Prvotnim ugovorom o koncesiji Gotovinina tvrtka dobila je obuhvat koncesije od 126.000 kvadrata, odnosno koncesijsko polje predviđeno za 8 okruglih kaveza, a maksimalni kapacitet bio je do 600 tona godišnje, piše ŠibenikIN.

Zahtjevom podnijetim u rujnu traže povećanje obuhvata koncesije na 179.200 kvadrata kako bi koncesijsko polje imalo 12 okruglih kaveza i kako bi se maksimalni kapacitet uzgoja sa dosadašnjih 600 tona povećao na 900 tona godišnje.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar