Gradonačelnik obišao radove po gradu; Posjetio tržnicu na Meladi, odvodnju na Smiljevcu, Put Stanova…

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima danas je obišao radove kojima je Grad investitor.

Tržnica na Meladi, uz Put Bokanjca je gotova u smislu građevinskih radova koji su stajali 600 000 kn, te će tvrtka Tržnica d.o.o. raspisati natječaj za zakup štandova kako bi tržnica uskoro mogla početi s radom. Zamišljena je kao polivalentni prostor koji će, osim za prodaju prehrambenih proizvoda, moći služiti i kao mjesto okupljanja i organizacije raznih događanja u tom kvartu.

Nakon toga, obišli su se i radovi u Ulici Nikole Tesle, gdje je u tijeku rekonstrukcija dijela te ulice od raskrižja s ulicama Domovinskog rata i Benka Benkovića do raskrižja s ulicom Božidara Adžije. U sklopu tih radova izgradit će se 320 m ceste s kolnikom i nogostupom s obje strane, novi duktilni cjevovod, oborinski kolektor, fekalni kolektor te nova javna rasvjeta i DTK kanalizacija. Ovo  je prva faza radova (prvih cca 100 m) koja će trajati dva mjeseca, nakon čega se radovi sele na sjeverni dio planiranog obuhvata, gdje će se nastaviti druga faza izvođenja idućih tri mjeseca, sve do sredine veljače.

Danas je za promet zatvoren dio Puta Stanova, od raskrižja s Ulicom Domovinskog rata do Riječke ulice. U ukupnoj dužini od 500 m, u tri faze rekonstruirat će se ta ulica sve do raskrižja s Ulicom Kraljice Mira. Rekonstrukcija obuhvaća obnavljanje postojećeg vodovoda, izgradnju kanalizacijskog kolektora, javnu rasvjetu, DTK kanalizaciju i nogostup koji do sada tamo nije postojao.

Naposljetku, gradonačelnik je obišao i radove na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na području MO Smiljevac u   Ulici Ante Trumbića koja  će biti zatvorena za sav promet  do veljače.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...