nekad jednostavna aplikacija za dopisivanje...

Grozno! I WhatsApp dobio podršku za stickere

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Kada je WhatsApp prije četiri i pol godine prodan Facebooku, njegov osnivač Jan Koum dao je korisnicima obećanje kako će ova aplikacija ostati “čista” od reklama i kojekakvih “gimmicka”, te da će zauvijek biti besplatna i poštena prema svojim korisnicima. No, nije prošlo dugo prije nego se Facebook počeo služiti podacima o WhatsAppovim korisnicima, a u ovu su aplikaciju ugrađene dodatne opcije kao “stories” po uzoru na Instagram i Snapchat.

U međuvremenu je, zbog neslaganja s vodstvom Facebooka oko toga kamo ide razvoj WhatsAppa, Jan Koum otišao iz te kompanije – a WhatsApp nastavlja dodavati funkcije koje ne poboljšavaju značajno kvalitetu komunikacije nego predstavljaju upravo “gimmicke” kojih tamo nije trebalo biti.

U popularnu chat aplikaciju sada će tako biti dodana podrška za “stickere”, naljepnice koje se koriste poput emojija no razlikuju se po tome što ih mogu izrađivati i vanjski autori, odnosno svatko tko poželi. Na trgovinama aplikacija će se tako moći preuzeti paketi stickera, po uzoru na Messenger, kojima će se korisnici, kažu, bolje moći izraziti.

Stickeri će u WhatsApp za iOS i Android stići u narednim tjednima uz nadolazeću nadogradnju aplikacija, piše Bug.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar