osjećaju se prevareno i nezaštićeno

Iako im je obećano besplatno sređivanje katastarskih knjiga, Bokanjanima stižu uplatnice; “Dođite gori u miru ili ćemo mi doli”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Dragi grade Zadre, srdačna poruka iz Bokanjca – ili ćete Vi gori ili ćemo Mi doli! Puno pozdrava od cilog mista. Prostorije M.O. Bokanjac su bile pretijesne za sve zainteresirane mještane i posjednike u k.o. Bokanjac. Atmosfera nimalo ugodnih tenzija ljudi koji se osjećaju prevarenim i nezaštićenim. Bilo je i povika koje nije kulturno citirati…Dakle, Bokanjanima je kod izmjere prije 9 godina obećano besplatno sređivanje katastarskih knjiga te njihova uknjižba (projekt je financiran od EU). Postoji Ugovor iz 2011 godine koji nalaže dogovor sa posjednikom oko vremena, cijene i dinamike plaćanja uknjižbe (simbolične cijene). Isti taj Ugovor je pod okriljem noći 2016.godine preinačen u Rješenje tj, jednoumni Dekret. Rješenje je izglasano vjerojatno u vijeću grada Zadra, bez prethodne rasprave sa M.O-ima i posjednicima. Razlog tome su tužbe sa Iža za iste slučajeve u kojima je grad Zadar izgubio parnice. M.O. Bokanjac je u kontaktu i sa posjednicima Dikla i Crnog u svezi angažiranja odvjetnika koji će nas zastupati, kaže Enio Meštrović.

JEDNOGLASNI STAV MJEŠTANA BOKANJCA:

1. Poništenje Rješenja donijeto 2016. godine i izraditi novo, javno i transparentno. (Ralog je netransparentnost i neobuhvaćanje svih nekretnina k.o. Bokanjac (u izmjeru su ušle samo nekretnine koje su u granicama grada Zadra)
2. Obustavite slanje svih uplatnica do pravovaljanog rješenja
3. Zahtjevamo da se delegacija grada udostoji doći na Bokanjac i obrazloži posjednicima nepoštivanje svojih riječi i obećanja
4. Nakon provedenih radnji izvjesiti javno cjenik prigovora i ispravaka iz geodetske kuće Aces i eventualnih simboličnih naknada uknjižbe

– Tražimo razgovor o terminima daljnih dogovora i radnji uz poruku svih prisutnih – Dođite gori u miru ili ćemo mi doli!, poručuju Bokanjani.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar