Iako im je obećano besplatno sređivanje katastarskih knjiga, Bokanjanima stižu uplatnice; “Dođite gori u miru ili ćemo mi doli”

Dragi grade Zadre, srdačna poruka iz Bokanjca – ili ćete Vi gori ili ćemo Mi doli! Puno pozdrava od cilog mista. Prostorije M.O. Bokanjac su bile pretijesne za sve zainteresirane mještane i posjednike u k.o. Bokanjac. Atmosfera nimalo ugodnih tenzija ljudi koji se osjećaju prevarenim i nezaštićenim. Bilo je i povika koje nije kulturno citirati…Dakle, Bokanjanima je kod izmjere prije 9 godina obećano besplatno sređivanje katastarskih knjiga te njihova uknjižba (projekt je financiran od EU). Postoji Ugovor iz 2011 godine koji nalaže dogovor sa posjednikom oko vremena, cijene i dinamike plaćanja uknjižbe (simbolične cijene). Isti taj Ugovor je pod okriljem noći 2016.godine preinačen u Rješenje tj, jednoumni Dekret. Rješenje je izglasano vjerojatno u vijeću grada Zadra, bez prethodne rasprave sa M.O-ima i posjednicima. Razlog tome su tužbe sa Iža za iste slučajeve u kojima je grad Zadar izgubio parnice. M.O. Bokanjac je u kontaktu i sa posjednicima Dikla i Crnog u svezi angažiranja odvjetnika koji će nas zastupati, kaže Enio Meštrović.

JEDNOGLASNI STAV MJEŠTANA BOKANJCA:

1. Poništenje Rješenja donijeto 2016. godine i izraditi novo, javno i transparentno. (Ralog je netransparentnost i neobuhvaćanje svih nekretnina k.o. Bokanjac (u izmjeru su ušle samo nekretnine koje su u granicama grada Zadra)
2. Obustavite slanje svih uplatnica do pravovaljanog rješenja
3. Zahtjevamo da se delegacija grada udostoji doći na Bokanjac i obrazloži posjednicima nepoštivanje svojih riječi i obećanja
4. Nakon provedenih radnji izvjesiti javno cjenik prigovora i ispravaka iz geodetske kuće Aces i eventualnih simboličnih naknada uknjižbe

– Tražimo razgovor o terminima daljnih dogovora i radnji uz poruku svih prisutnih – Dođite gori u miru ili ćemo mi doli!, poručuju Bokanjani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...