Jak vjetar usporava promet na A1, u prekidu katamaranske i trajektne linije

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27); A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te na autocesti A7 Draga-Šmrika dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Mokri i skliski kolnici

Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u Slavoniji, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni.

Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

U Dubrovniku zatvoren je dio državne ceste DC420 Sustjepan-luka Gruž, zbog vode na kolniku na predjelu Kantafig. Obilazak je preko autobusnog kolodvora.

U prekidu su katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka; katamaranska linija Mali Lošinj – Cres – Rijeka i trajektna linija Prizna – Žigljen.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.  Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...