Longin: “Davis laže, tražio je više novca, nije ni znao gdje je Zadar! Sve što je rekao je smiješno”

Nakon što su u nedjelju objavili intervju s nekadašnjim NBA prvakom Glenom “Big Baby” Davisom te pustili njegovu stranu priče u javnost, Hoopster je kontaktirao Branimira Longina, sportskog direktora ekipe.

U našem razgovoru Davis je istaknuo kako je on želio nastupati u Zadru i dati sve od sebe te je krivicu prebacio na Vašu stranu – počevši od kluba, organizacije koja je u njemu do trenera i njegovih metoda.

Ne bih htio dovoditi u pitanje inteligenciju takve veličine, no sve što je izjavio je smiješno. Mi smo potpisali ugovor dok je on još bio u Americi, poslali smo ugovor njegovom agentu koji je on proslijedio Davisu. Njih dvojica su isti potpisali te su došli u Zadar. Tu smo stvarno pružili sve od sebe u organizaciji – dočekali smo ga, smjestili u hotel, dan poslije odveli u šetnju gradom, riješili papirologiju vezanu za njegov boravak ovdje, odveli ga na ručak, potpisali ugovor te je on opet otišao u hotel. Nakon toga je prisustvovao treningu koji je trajao 45 minuta. Dakle, on je proveo premalo vremena da bi davao nekakav sud o treneru i organizaciji u klubu.

Dakle, njegova izjava da je on ugovor dobio na uvid tek kad je došao nije istinita?

Ma kakvi. On i njegov agent su dobili primjerak istog dok se nalazio u Americi te su nakon toga došli u Zadar.

Istaknuo je trenera kao najveći problem te da isti ima treninge koji ukupno traju šest sati dnevno, bez slobodnih dana.

On sve što je čuo o treneru je mogao čuti jedino od suigrača – a to je da se trenira, što njemu izgleda predstavlja najveći problem. Jasno da se trenira, ali ne u mjeri u kojoj on govori. Istina je da se treninzi održavaju dva puta dnevno, no trajanje istih je između 3-4 sata dnevno, te se jednom tjedno igračima pruži slobodno jutro ili cijeli dan slobodno. Naravno, početkom natjecanja došlo je i do promjene trenažnog režima – dosta su kraći, te se baziraju na 5-na-5 igri.

Koja Vas je stvar najviše zasmetala od svega što Vam je stavio na teret?

Od svega me je najviše pogodilo da je on htio doći na pressicu. Ja sam došao kod njega u hotel, rekao mu kako je na rasporedu press konferencija, ali on nije želio napustiti hotel. Molio sam ga da izađe ispred njih, te novinare koji su došli zbog njega. Na tu pressicu su došle i određene televizijske kuće koje nikad ne dođu u Zadar, a došle su radi njega. Rekao sam mu da se pojavi na koju minutu, odvoji vrijeme radi tih ljudi koji su ovdje radi njega, pozdravi njih, navijače, kaže koju riječ i da je slobodan. Njegov odgovor je bio kratak: “I don’t care.” Nakon toga mi je sve s njegove strane postalo sumnjivo.

Kako se razvijala situacija nakon toga? Poslije toga su već počele neke stvari izlaziti u javnost.

Poslije toga su uslijedila dizanja od strane njega i njegovog agenta. Prvo su tražili više novaca, nakon toga i dizanje probnog roka. Vidio sam i da je izjavio kako smo već rezervirali kartu za njegov odlazak na datum 12.12., bez da je on to znao, što je još jedna laž u nizu. Kod kupovine i slanja karte u Ameriku potrebno je odrediti datum povratka, koji se kasnije mijenja. Zašto je to potrebno, da li radi formiranja cijene ili nečeg drugog ne znam.

Iz određenih izvora sam saznao kako on zapravo nije znao gdje uopće dolazi.

Ja sam njega pitao: “Znaš li ti gdje se uopće nalaziš?”, na što je njegov odgovor bio “Jasno, negdje preko puta Italije.”. Više od toga nije znao, što je apsurdno s obzirom da živimo u doba kada putem Googlea nakon dva klika možeš sve saznati – od grada, kluba, navijača, lige, pa na kraju i tog trenera koji mu je navodno bio najveći problem. Onda sam ga pitao zbog čega je uopće došao ovdje, te mi je rekao kako je čuo da se ovdje igra dobra košarka, i da je njemu cilj vratiti se nazad kroz europsku košarku. S obzirom da je riječ ipak o nekakvom košarkaškom imenu i veličini, vrlo ružno i neprofesionalno od njega.

Kako komentirate njegove navode da je naknadno saznao od neimenovanog izvora iz kluba saznao je klub u lošoj situaciji, da su ga bivši djelatnici pokrali, da se bori s pronalaskom sponzora?

On osim mene nije nikoga iz kluba vidio niti je s nekim iz Uprave bio u kontaktu. Gledajte, mi imamo sitne probleme kao i svaki klub, možda nismo financijski jaki, ali smo uredni u poslovanju te smo na nuli. Imamo veći budžet u odnosu na prošlu sezonu, koji je skroman, ali unutar njega se trudimo funkcionirati i održavati se da ne poslujemo s minusom, što Vam može potvrditi svaka osoba koja radi u klubu – od trenera, igrača, pa do čistačica.

Kakav ste uopće ugovor potpisali s njime? Nije mi interes saznati financijski dio već trajanje istoga.

Mi smo potpisali jednogodišnji ugovor s probnim rokom od dva mjeseca. Probni rok nije ubačen jer mi sumnjamo u njegove igračke sposobnosti, već čisto da se klub osigura jer ipak je riječ o igraču koji dugo vremena se nije bavio profesionalno košarkom. U tom slučaju postoji mogućnost kakve skrivene ozljede ili prekomjerne težine. No ono što moram priznati je da je on bio u jako dobroj formi za osobu koja je toliko van utakmica, što su potvrdili i treneri. Nema tu neke prekomjerne težine, vidi se da mu je koristila Big 3 liga koju je igrao, a za ozljedu nismo stigli detaljno saznati, jer je na koncu svega u gradu bio samo 18 sati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...