Miočić poludio zbog sramotnog poteza UFC-a: “Možete me poljubiti u dupe”

Fanovi UFC-a, ne samo oni Stipe Miočića, ostali su u šoku nakon što je elitna MMA organizacija objavila kako se 3. studenog u New Yorku za pojas prvaka teške kategorije bore Daniel Cormier i izazivač Derrick Lewis.

Potaklo je to nove i, rekli bismo, posve opravdane sumnje u sramotan odnos UFC-a prema rekorderu teške divizije Stipi Miočiću, koji se nikako ne uklapa u planove organizacije. Kako drukčije objasniti sve ono što se Miočiću događalo otkako je postao prvakom pa sve do danas, donosi dnevnik.hr.

Novi šamar UFC-a Stipi

Posljednja pljuska čovjeku koji je počistio tešku kategoriju jest preskakanje u borbi za naslov. Nije dobio brzi revanš protiv Cormiera, od kojeg je izgubio pojas početkom srpnja, nego je borba dana Derricku Lewisu, drugom u poretku izazivača u teškoj kategoriji.

Da stvar bude šokantnija, Lewis će se boriti u najvećem meču karijere nepunih mjesec dana od svoje posljednje borbe. ”Crna zvijer” slavila je u Las Vegasu ovog vikenda protiv Rusa Aleksandra Volkova. Bio je to veličanstven preokret jer Lewis je nokautirao Rusa samo 11 sekundi prije kraja, a dotad je pobjeda bila u rukama Volkova.

Ne kažemo da Lewis nije zaslužio napad na titulu, ali priliku će dobiti ni mjesec dana od iscrpljujuće borbe u tri runde.

Osim što se jako brzo vraća u oktogon, činjenica je da je Lewis bio prilično neatraktivan u posljednje dvije borbe. Podsjetimo, prije Volkova borio se s Francisom Ngannouom, a mnogi su tu borbu proglasili najgorom u teškaškoj kategoriji kada su Top 10 borci u pitanju. Protiv Volkova je također bio vrlo neaktivan i u velikom bodovnom zaostatku, ali jedan udarac donio mu je pobjedu.

UFC ”umjetno” zadržava Cormiera na vrhu dok se Lesnar ne očisti

Više je nego očito kako UFC želi Cormiera zadržati na mjestu prvaka do trenutka kada Brock Lesnar dobije dozvolu za nastup, a to bi moglo biti ne prije veljače. Baš kao i borba McGregora i Habiba, radi se o borbi na kojoj se UFC nada zaraditi golem novac jer posljednjih godina, naročito od prodaje organizacije, UFC-u dionice rapidno padaju. No prije toga Lesnar mora dokazati da je čist te odraditi suspenziju zbog korištenja dopinga.

”Očito da sam ga dobro nokautirao. Nemoj biti žedan, ti si sljedeći ako Lesnar ne bude mogao”, napisao je Cormier na društvenim mrežama Miočiću koji se javno pobunio protiv takva raspleta situacije.

Miočić mu je odgovorio kako je ponudio da se bori s njime 3. studenog bez dana odrađenog u kampu te kako je on vladao teškom kategorijom dugo vremena.

Poruka šefovima UFC-a

No novinaru ESPN-a otvorio je dušu nakon što je shvatio kako bi sramotno dugo mogao čekati na novi pokušaj osvajanja titule.

”Bio sam u pregovorima, planirao sam ponuditi svoj nastup u Madison Square Gardenu da bih spasio event, ali ni u jednom trenutku nisu mi ponudili Cormiera. Protiv njega sam se spreman boriti bilo kada i bilo gdje. Sve o čemu razmišljam jest kako vratiti pojas u svoje vlasništvo”, rekao je Stipe, čije riječi prenosi Fightsite, te dodao:

”Očistio sam diviziju, obranio sam titulu više puta nego itko prije i želi li mi netko reći da ne zaslužujem priliku pokušati je vratiti? Možemo me poljubiti u dupe ako mislite da ne zaslužujem!” poručio je Stipe direktno šefovima UFC-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...