Modrić ocijenjen kao najgori igrač Reala, španjolski mediji: “Daleko je od svojih najboljih dana”

Barcelona je na svom Nou Campu ponizila madridski Real u El Clasicu, veličanstvena pobjeda 5:1 gotovo je sigurno presudila treneru ‘kraljeva’ Julenu Lopeteguiju, no razočarali su i svi igrači. O tome najbolje govore oštri komentari u španjolskim medijima.

Od Reala se, bez obzira na tešku krizu, očekivalo puno više. Posebno od kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića nakon što je pobrao sve moguće nagrade za najboljeg igrača u prošloj sezoni. Projiciran je Modrić kao vođa novog Reala u kojemu više nema Cristiana Ronalda, ali za sada mu baš i ne ide. Dapače, ponovno je – barem prema ocjenama španjolskih medija – bio najlošiji u redovima ‘kraljeva’, piše tportal.hr.

‘Modrić je daleko od svojih najboljih igara i najboljih dana. A to se itekako osjeti na igri Reala’, navodi Marca u analizi El Clasica i nastavlja:

‘U prvom dijelu Modrić se, kao i ostatak momčadi Reala, nije uspio pošteno sastati s loptom. U nastavku je bio agresivniji, popravio se. Imao je i priliku zabiti za 2:2, ali njegov je pokušaj s vrha šesnaesterca zaustavila stativa. Šteta. Tko zna kako bi se razvijao derbi da je u toj 57. minuti Luka zabio…’

Na Modrićevu žalost, bio je najgore ocijenjeni igrač Reala uz Garetha Balea i Raphaela Varanea. Ovaj će El Clasico dugo pamtiti, bio je to težak i ponižavajući poraz od najvećeg protivnika.

‘Sad je tek jasno koliko ovom Realu nedostaje pravi Luka Modrić iz prošle sezone…’, zaključak je izvjestitelja Marce.

S druge strane, Ivan Rakitić ima razloga za slavlje. Uz to što je slavio s Barcelonom, pobrao je i brojne pohvale jer je u potpunosti zasjenio Modrića na protivničkoj strani.

‘Rakitić je pojam momčadskog igrača, sjajno se podređuje suigračima i sudjeluje praktički u svakoj Barceloninoj akciji u oba smjera’, navodi se u analizi Marce i nastavlja:

‘Na njega se suigrači u svakom trenutku mogu osloniti jer Rakitić je tu kad treba pomoći Busquetsu u pritisku na protivnika, tu je kad treba uskočiti Arthuru u distribuciji lopte, a uz sve to stigne ‘pokrivati’ i pomagati Sergiju Robertu… Nezamjenjiv je u veznome redu Barcelone koji je dominirao u El Clasicu, a sudjelovao je i u kreaciji gola za 1:0.’

I tako, na Nou Campu je Real ‘popio’ pet golova, ‘pukla’ je ‘petarda’ kojom je Barca zasjela na vrh ljestvice, a Real upisao treći uzastopni prvoligaški poraz (posljednji je put slavio 22. rujna, od tada ima četiri poraza i remi!) te gotovo sigurno ostao bez trenera… U Madridu će sljedećih dana biti vrlo zanimljivo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...