Može li utakmica Zadar-Gorica donijeti iznenađenje? Pipan: “Treba nam jedna sigurna pobjeda”

Zadar i Gorica u 3. kolo ulaze s 1:1 omjerima, svaki je klub ostvario po jednu pobjedu i jedan poraz što ih je postavilo na 4. i 5. mjesto ljestvice HT Premijer lige. Gorica nosi brojku od +23 u koš razlici, dok Zadar ima +10. Utakmica između ova dva suparnika na rasporedu je od 17 sati.

Unatoč statističkim podacima nakon dva kola, ne može se previdjeti činjenica da, uračunavši imena s rostera i prednost specifičnog košarkaškog domaćeg terena, u Zadru svatko očekuje pobjedu Zadra. Ionako, Zadrov Domagoj Vuković se nalazi na prvom mjestu ljestvice svih igrača ove sezone po broju skokova (prosječno 11,5) i postotku šuta za 2 poena (86,7%).

Goričani će vjerojatno pokušati iskoristiti činjenicu da Zadru ove sezone ulazi popriličan broj protivničkih šuteva u koš – u Zaboku su primili 91, a od Bosca 88 poena. Hoće li uspjeti kapitalizirati neuigranu Zadrovu obranu?

Zadrov Luka Božić na tu je temu izjavio: „Ne bježimo od uloge favorita protiv Gorice, ali smo svjesni da i najmanje opuštanje s naše strane može biti kažnjeno. Svakako da moramo podignuti razinu igre u odnosu na prošle utakmice, pogotovo u obrani.“

Aleš Pipan, trener Zadra je pred utakmicu oprezan, no ipak očekuje pobjedu: „Moramo Goricu shvatiti maksimalno ozbiljno. Od početka utakmice žtelimo nametnuti svoju igru i potvrditi ulogu favorita. Treba nam jedna sigurna pobjeda za podizanje samopouzdanja i nadam se da ćemo odigrati pravu utakmicu i razveseliti navijače”, piše HKS.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...