Najbolje i najgore namirnice koje možete konzumirati uz učenje

ećina studenata u ovim će situacijama posegnuti za vrećicom čipsa, no malo ih zna kako konzumacija “junk fooda” u stresnim situacijama zapravo može dovesti do pada koncentracije i povećanog umora. Ako ste pripremate za važan ispit maknite od sebe nezdravu hranu i konzumirajte onu koja će vas zasititi i istovremeno ubrzati rad vašeg mozga.

Što jesti tijekom učenja

Tijekom učenja najbolje je konzumirati ugljikohidrate s niskim glikemijskim indeksom, jer oni imaju najmanji učinak na promjenu razine šećera u vašoj krvi. To znači da će vam takva hrana dati više energije, koja će i dulje trajati. Također, pokušajte kombinirati ugljikohidrate (poput kruha, pahuljica i tjestenine od cjelovitih žitarica, smeđe riže, slanutka i batata) s laganim proteinima koji će vam dati dodatan nalet energije. Pripremite tost od cjelovitih žitarica s avokadom, tunu i krekere, ili mlijeko s pahuljicama od cjelovitih žitarica.

Koju hranu izbjegavati tijekom učenja

Tijekom učenja najbolje bi bilo izbjegavati hranu koja sadrži šećer, jer ćete tako dobiti nagli nalet energije koji će brzo dovesti i do velikog pada. U ovu kategoriju, osim prerađene hrane, ubrajaju se keksi, torta i sladoled. Također, izbjegavajte kavu jer će ona utjecati na trajanje vašeg sna, koji je vrlo važan prije važnog ispita. Ako nikako ne možete bez kofeina, kavu pokušajte zamijeniti zelenim ili crnim čajem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...