Naš daleko najučinkovitiji strijelac je Ivan Santini s osam pogodaka u dresu Anderlechta

Daleko najučinkovitiji naš strijelac Ivan Santini s osam postignutih pogodaka u dresu Anderlechta. Tih osam golova, zabio je u 12 nastupa i to je svakako kvalitetna statistika, ali uz jedan veliki minus: u posljednja dva mjeseca, zabio je samo jedan gol, prenosi Gol.

Drugi naš najbolji inozemni strijelac je 21-godišnji Nikola Vlašić koji je za moskovski CSKA zabio 4 pogotka, među njima čak 2 u Ligi prvaka od kojih je posebno odjeknuo onaj za pobjedu protiv Real Madrida.

Poziciju broj 3 naših najboljih strijelaca drži Ante Rebić. Zbog ozljede nije puno igrao za svoj Eintracht Frankfurt, ali je u šest utakmica zabio ukupno 3 pogotka.

A nakon njih, dolazi serija igrača koji su za svoje klubove postigli 2 pogotka. To su: Perišić, Rakitić, Kramarić, Pašalić, Livaja, te zanimljivo i jedan branič – Karlo Bartolec.

Među asistentima valja izdvojiti tek jednog igrača: Marija Pašalića koji je u Atalantinom dresu upisao 3 dodavanja za pogodak.

A i u ovoj kategoriji, velik je broj igrača s dvije asistencije. To su: Modrić, Perišić, Rakitić, te Kramarić, Vlašić i Brekalo.

S obzirom da je velik nesrazmjer u broju nastupa pojedinih igrača, odlučili smo napraviti TOP 3 naših nogometaša uspoređujući koliko im je minuta potrebno za pogodak ili asistenciju.

I tu je daleko ispred svih Ante Rebić kojem je za konkretan učinak potrebno svega 61-na minuta.

Sljedeći na tom popisu je Ivan Santini koji gol ili asistenciju bilježi svakih 110 minuta, a TOP 3 zatvara Andrej Kramarić koji prosječno svaku utakmicu i pol, točnih 135 minuta, postigne pogodak ili ga namjesti suigraču.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...