Nastavlja se bablje ljeto, a vikend je idealan za boravak u prirodi

Nastavlja se razdoblje popularno nazvano bablje ljeto. Nikakve bitnije promjene se za sada ne vide u prognostičkim materijalima, tako da dani pred nama ostaju vrlo slični danima iza nas, a to znači da nam sunca neće nedostajati.

Sunca će biti manje ujutro u kopnenim predjelima gdje će dan započeti s maglom, ali čim se ona raziđe Sunčeve zrake će zrak zagrijati do 20-ak stupnjeva Cezlijevih.

I more je još uvijek toplo, a temperatura je uglavnom oko 20 stupnjeva. Temperatura mora nije idealna svima za kupanje, no većini ipak jest, pa na našim plažama još uvijek ima dosta kupača, a bit će ih i u danima pred nama.

Razlog ovom stabilnom vremenu jest prostrana anticiklona koja vrijeme određuje većem dijelu Starog kontinenta, a fronte se drže zapadnije od nas.

U ovakvoj situaciji subotnje jutro će na Jadranu biti sunčano, dok će u kopnenim predjelimaponovno biti magle ili niskih oblaka. Na istoku će povremeno puhati umjeren istočnjak, a uz obalu slaba do umjerena bura, na sjevernom dijelu i jaka, podno Velebita na udare i olujna. Temperatura će biti slična onoj u petak.

U nastavku dana ostaje sunčano i natprosječno toplo. U subotu će živa u termometru u središnjim predjelima ići do 22 stupnja Celzijeva.

Sunčano će biti i na istoku, ali s jednom razlikom. Povremeno će puhati umjeren istočnjak i jugoistočnjak, a temperatura će se kretati između 21 i 23 stupnja Celzija.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će također biti sunčano. Puhat će uglavnom slaba do umjerena bura, a podno Velebita povremeno i jaka. Temperatura će biti između 15 i 19 u gorju, a oko 23 ili 24 stupnja na moru.

Sunčano i toplo će biti i u Dalmaciji. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru sjevereozapadanjak. Očekuje se temperatura do najviše 25 stupnjeva Celzijevih.

More je i u petak bilo oko 20 stupnjeva, a ako ste među onima kojima je to još uvijek dovoljno za kupanje, iskoristite sunčani vikend za posjet plažama.

Idućih dana ostaje sunčano vrijeme. Danju će biti toplo, a ujutro svježe uz maglu. Zbog takvog vremena ćemo i dalje trebati slojevitu odjeću: ujutro malo topliju, ali danju gotovo pa samo kratke rukave.

I uz obalu ostaje sunčano, vedro te iznadprosječno toplo s uglavnom 25 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Dakle, sunčane naočale će i u danima pred nama biti neizostavan modni detalj jer nam i dalje ostaje sunčano i toplo pa iskoristite dane za boravak u prirodi, prognozira Nova TV.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...