Ne ide nigdje – glasovanje o opozivu Kujundžića: 53 ZA, 77 PROTIV

Saborski zastupnici u petak su glasovali o raspravljenim točkama među kojima je bila i ona o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. Opoziv ministra Kujundžića nije prošao.

Protiv opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića glasalo je 77 zastupnika, a za 53 zastupnika, prenosi N1.

Rasprava o prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Kujundžiću koji je pokrenuo 31 oporbeni zastupnik iz redova SDP-a, Mosta, HSS-a i Živog zida trajala je u četvrtak osam sati.

U raspravi je saborska oporba nabrajala ono što smatra za razloge zašto ministar zdravstva Milan Kujundžić mora otići ističući da u dvije godine mandata nije učinio ništa, dok su vladajući u cijelosti odbacili sve navode oporbe naglašavajući da problemi u zdravstvu nisu nastali za vrijeme ove vlade.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković “u cijelosti je odbio sve navode” iz oporbenog prijedloga za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića jer ih smatra neutemeljenima.

“Taj će prijedlog proći kao svih vaših pet dosadašnjih oporbenih inicijativa za opoziv ministara ili nepovjerenje cijeloj Vladi. Kontinuirano je riječ o pokušaju političke diskreditacije i traženja niza problema u brojnim rješenjima koje i ministar i Vlada nalaze za brojne probleme akumulirane u brojnim sektorima u hrvatskom društvu, a osobito kada je riječ o sustavu u kojemu ste vi pridonijeli brojnim problemima, i to fino”, poručio je premijer oporbenjacima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...