Nekoliko aplikacija koje ćete stvarno redovito koristiti

Prosječan korisnik pametnog telefona na svom uređaju ima instalirano između 60 i 90 aplikacija, a dnevno maksimalno pokrene njih devet, no to ne znači da ih nužno i upotrebljava ili da su mu ikako korisne. S toliko aplikacija nije ni čudo to da većinu zaboravimo koristiti po nekoliko mjeseci. No postoje i jako korisne aplikacije koje će nam olakšati život i koje će redovno biti pokrenute na našem uređaju. Ovo je pet takvih appova:

Deezer/(Musi for iOS)

Svi vole neku vrstu glazbe i većina nas je svakodnevno sluša. Spotify, na veliku žalost glazbenih entuzijasta, još uvijek nije dostupan na hrvatskom tržištu, ali je zato ovdje Deezer. U besplatnoj verziji imaš pristup glazbi na platformi, ali jednom kada odabereš glazbenika kojeg želiš slušati, aplikacija sama dalje radi miks slične glazbe. Ako se odlučiš na mjesečnu pretplatu imaš potpunu kontrolu na glazbom koju slušaš.

Oni s iPhoneom mogu besplatno koristiti Musi, aplikaciju koja omogućuje streamanje glazbe s YouTubea i kada je pametni telefon zaključan ili rade nešto drugo na njemu.

Sleep Cycle

Aplikacija koju je najbolje opisati kao pametan alarm. Sleep Cycle, kako joj ime govori, prati naše cikluse sna putem vibracija, zvukova i kretnji. Ako smo alarm postavili u 7 sati, aplikacija čeka trenutak najlakšeg sna u polusatnom intervalu prije postavljenog vremena i budi nas kada se budemo osjećali najmanje umorno.

Dugoročno može jako pozitivno utjecati na naše psihičko i fizičko zdravlje, a trebamo je postaviti samo jednom. Premium verzija nudi i razne analize kvalitete sna, toga kako koja hrana i pića utječu na san, pomaže nam lakše zaspati i nudi još niz zanimljivih uvida u kvalitetu našeg sna.

Gboard – Googleova tipkovnica

Često zaboravljamo da je i sama tipkovnica na pametnom telefonu aplikacija i to definitivno ona koju najviše koristimo. Zašto onda ne zamijeniti standardnu tipkovnicu svog telefona novijim i bolje dizajniranim aplikacijama? Gboard, kako to inače biva s Googleovim proizvodima, uzima najbolje karakteristike iz raznih aplikacija za tipkanje i integrira ih sa svojim uslugama.

Tražilica na tipkovnici čije rezultate, poput već standardnih gifova, možete direktno slati u porukama, klizno i jednoručno pisanje, prevoditelj, niz prečaca i značajki za koje niste ni znali da ih želite na svojoj tipkovnici čine ovu aplikaciju neizostavnom za svakog korisnika pametnih telefona.

LastPass

Svi znamo da nam lozinke moraju biti što kompliciranije da bi bile sigurne, ali najčešće su to i dalje ‘lozinka’, ‘superman’ i datum nečijeg rođenja, a koristimo sve više usluga i aplikacija koje ih zahtijevaju. Tu u igru ulazi LastPass.

LastPass za vas stvara kompleksne lozinke za svaki login, a koje ne morate pamtiti i jako su teške za dekodiranje. Na početku korištenja aplikacije, naravno, morate upisati lozinke za sve usluge koje koristite, ali nakon toga LastPass radi posao za vas, a vi trebate zapamtiti samo glavnu lozinku ili, ako vam nije ni do toga, možete koristiti otisak prsta, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...