Nezadovoljan zadarskom presudom: “Nisam kriv, društvene mreže ismijavaju moje bolesti”

‘Nisam kriv, izražavam sućut i žaljenje’, kazao je Tomislav Horvatinčić danas na Općinskom sudu u Šibeniku gdje mu se treći put sudi zbog smrti bračnog para Salpietro koji su stradali u kolovozu 2011. nakon što je zagrebački poduzetnik na njih naletio gliserom. Sudskim vijećem ovaj put predsjeda sudac Ivan Jurišić, za kojeg je Horvatinčićeva obrana tražila izuzeće, ali im je zahtjev odbijen.

Državna odvjetnica šibenskog Državnog odvjetništva Irena Senečić na današnjem suđenju je kazala kako je Horvatinčićeva obrana neprihvatljiva, piše ŠibenikIn.

– Nije pratio promet pri plovidbi, prekršio je niz pomorskih propisa i to bezobzirno, a posljedica njegova ponašanja je teška tragedija – kazala je.

Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica rekao je da ne postoje dokazi za Horvatinčićevu odgovornost i da postoje razlozi koji isključuju odgovornost za nesreću. Ustvrdio je i da je skica nesreće koju je napravio Tomislav Horvatinčić uzeta suprotno odredbama Zakona o kaznenom postupku te je zatraženo da se skica izuzme iz dokaza. Naglasio je da će obrana inzistirati na iskazima svjedoka, posebice ključnih i na saslušanju medicinskih vještaka.

Sudac Jurišić najavio je kako će ponovno ispitati Borisa Seljanovskog, bivšeg istražitelja Lučke kapetanije Šibenik, što je Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević nazvao ‘mudrom odlukom’. Sudac će na trećem suđenju ponovno ispitati i njemačkog nautičara Klausa Fuchsa i Anicu Đerđe koja je u trenutku nesreće bila s Horvatinčićem na brodu.

Horvatinčić je nakon suđenja kazao kako je djeci stradalog bračnog para Salpietro uputio pismo te im je uplatio odštetu.

– Ali odštetom se ne može namiriti smrt roditelja. Sve mogu napraviti, ali ne mogu im vratiti oca i majku. Vjerujte mi da sam ja učesnik u ovoj nesreći i da osmu godinu itekako plaćam danak. Sotoniziran sam od strane medija, na društvenim mrežama ismijavaju moje bolesti. Svima koji to rade, ja želim sve najbolje i opraštam im, ali da se ovo njima dogodilo bili bi manji od makovog zrna – kazao je.

Njegov odvjetnik Veljko Miljević kazao je da će obranu i dalje, između ostalog, temeljiti i na sinkopi.

Novu raspravu u slučaju Horvatinčić sudac Ivan Jurišić zakazao je za 7. studenog, piše ŠibenikIn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...