Objavljeni SMS-ovi elitne prostitutke Sare Sikirić, Brkić u sve većim problemima

Nacional je objavio nove dokumente koji sugeriraju kako je policija dobavila materijalne dokaze da je baš tadašnji zamjenik ravnatelja policije, Milijan Brkić, prostitutkama i kriminalcima javljao da su pod mjerama te da ih istražuje policija. Taj je spis nestao iz DORH-a.

Zbog sumnje da je netko iz vrha policije ili DORH-a tada zaštitio Brkića, nastala je velika afera. DORH je prošli tjedan rekao da u ovom trenutku nema spis o razbijanju lanca prostitucije iz 2011. jer je spis nestao.

SMS-ovi upozorenja

“Ne možemo se vidjet, moraš hitno promijenit broj i moraš hitno stat malo i nemoj zvat. Javit ću ti se i dostavit ono po nekomu, pošalji novi broj. Prijatelj”

“Pa što je bilo?”

“Valjda kužiš o čemu se radi, skeniranje svega, pouzdana informacija. Znaš da doktor dobije info. Poslušaj kako sam napisao.”

“Dobro.”

“Informacija je iz prve ruke.”, napisao je N.S.

DORH nije ispitao svjedoka N.S.

Navedene su poruke 20. lipnja 2011. oko 10 sati ujutro izmijenili tada 24-godišnja zagrebačka studentica Sara Sikirić i njezin intimni prijatelj koji joj se javio s tajnog broja.

Iz “nestalog” spisa u posjedu Nacionala vidljivo je da je došlo do niza propusta, pišu. Ispitana su dva svjedoka – Sara Sikirić i M.M., jednog od korisnika usluga prostitutki koji je tijekom iskaza rekao da zna zašto je pozvan – “jer mu je zamjenik ravnatelja Milijan Brkić prije tri do četiri mjeseca rekao da je komunicirao s osobom koju policija prati”.

Ključno je pitanje, piše tjednik, zašto Općinsko državno odvjetništvo nije predložilo ispitivanje svjedoka N.S. za kojeg se sumnjalo da je Sikirić dojavio da je “skeniraju”? Još važnije je pitanje zašto istraga nije nastavljena, ako je policija DORH-u predala i konkretne materijalne dokaze koji povezuju Sikirić, svjedoka N.S. i Milijana Brkića.

N.S. komunicirao s djelatnicima MUP-a i SOA-e

Sikirić je u međuvremenu promijenila broj i s novog broja poslala poruku na broj nepoznate osobe, za koje se kasnije ispostavilo da ga je koristio N.S. Najzanimljivija je od svega činjenica da je N.S. sa svojeg telefona intenzivno komunicirao s telefonskim brojevima koje koriste djelatnici MUP-a i SOA-a. Na popisu je bilo osam osoba, no najviše je kontakata ostvareno s Brkićem. Zanimljivo je i da je N.S. u dane kad je komunicirao sa Sikirić, kontaktirao i nepoznatog djelatnika SOA-e.

S Brkićem je kontaktirao čak 64 puta

Svi detalje policijske istrage bili su detaljno opisani u prvom izvješću koje je PNUSKOK poslao općinskoj državnoj odvjetnici Željki Pokupec 29. lipnja 2011., dva dana nakon tajnog sastanka Sikirić i N.S. U izvješću su navedeni svi brojevi telefona djelatnika policije i SOA-e s kojima je N.S. komunicirao, a na prvom je mjestu istaknuto ime Milijana Brkića s kojim je krajem lipnja N.S. komunicirao čak 64 puta.

Sikirić je u mobitelu držala Brkićevu fotografiju

U zaključku izvješća kojeg je potpisao načelnik riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarićnavodi se da postoji dovoljno indicija da je N.S. osoba koja je došla do informacije o provođenju izvida prema Sari Sikirić te da je on istoj te informacije i proslijedio.

U jednom od njezinih telefona bilo je i ime te slika tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića.

N.S. je policiji priznao da je sa Sikirić bio u kratkoj intimnoj vezi koja nije bila zasnovana na financijama. O odnosu s Brkićem kazao je kako ga poznaje 20 godina, upoznao ga je tijekom Domovinskog rata. Izjavio je kako s njim nije toliko blizak, već da se čuju tek svakih 15-ak dana u neobveznom telefonskom razgovoru.

Brkić je o svemu govorio pred Bajićem?

Visoki pravosudni izvor Nacionalu tvrdi kako je Brkić DORH-u dao iskaz u prisutnosti Željke Pokupec i tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Isti izvor tvrdi da istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda koji je ispitivao svjedoke u slučaju probijanja tajnih izvida policije u aferi Elitna prostitucija, nije dobio kompletan spis DORH-a.

Sam Brkić je jutros ispitan u DORH-u gdje je optužbe da je on “krtica” nazvao “smiješnim i žalosnim”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...