Odbačena optužnica protiv Luke Modrića zbog lažnog iskaza

Nakon silnih trofeja i priznanja koje je dobio ove godine, uključujući i ono za najboljeg nogometaša svijeta, Luka Modrić je, barem zasad, kao pobjednik izašao iz još jedne bitke, ovoga puta one pravosudne. Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu na sjednici održanoj prošlog petka odbacilo je optužnicu protiv Luke Modrića koja je protiv njega podnesena prije točno sedam mjeseci, a kojom ga se teretilo da je lažno svjedočio na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba, piše večernji.hr.

Naime, u službenom odgovoru s tog suda potvrdili su da je optužnica protiv Modrića odbačena, no ne precizira se točno zbog čega. Ipak, iz neslužbenih izvora moglo se doznati da je ista optužnica odbačena kao preuranjena, što je nešto o čemu se u pravosudnim kuloarima nagađalo dulje vrijeme. Primjerice, u pravosudnim krugovima već se ranije moglo čuti da se ta optužnica smatra preuranjenom, što je argument s kojim se i službeno išlo prema sudu u sklopu Modrićeve obrane.

Konkretno, njegova obrana smatra da sudski proces protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije ne može početi prije nego što sudski postupak koji se vodi protiv Zdravka Mamića bude pravomoćno okončan. Kao što je poznato u javnosti, Zdravko Mamić u lipnju ove godine osuđen je zbog izvlačenja silnih milijuna iz Dinama nepravomoćnom presudom na šest i pol godina zatvora, a trenutačno uživa na slobodi u susjednoj Bosni i Hercegovini kamo je pobjegao nekoliko dana prije presude. Kad će dočekati da presuda protiv njega postane pravomoćna, teško je nagađati, ali sudeći prema nekim drugim procesima, poput onih protiv Ive Sanadera, koji se puževim korakom već godinama vode na hrvatskim sudovima, nije teško zaključiti da bi do pravomoćnosti presude protiv Mamića mogle proći još godine i godine.

Inače, odluka optužnog vijeća zagrebačkog Općinskog kaznenog suda nepravomoćna je te je na nju moguće podnijeti žalbu u roku od tri dana od primitka rješenja, što će tužitelji koji zastupaju optužnicu protiv Luke Modrića zasigurno i učiniti. Nakon podnošenja žalbe o njoj će se odlučivati na zagrebačkom Županijskom sudu. Podsjetimo, Modrića se teretilo da je 13. lipnja 2017. godine na Županijskom sudu u Osijeku lagao u procesu protiv Zdravka Mamića iskazujući da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transferne odštete u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produljivao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub. Tijekom istrage, kada je ispitan u USKOK-u, tvrdio je da su ti isti aneksi antidatirani, piše večernji.hr.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...