Pupić-Bakrač Dukiću: “Smatrate li da je normalno da Vruljica nakon svake jače kiše postane bazen?”

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač reagirao je priopćenjem na jučerašnje izjave gradonačelnika Branka Dukića:

“Na svom jučerašnjem kolegiju gradonačelnik Branko Dukić me proglasio nenormalnim zbog mojih opservacija oko rekonstrukcije ceste u Vruljici.  Kaže da se radovi ne izvode da dijelu na kojem je izvođena rekonstrukcija odnosno na kolniku nego na trotoaru !?

Konstatacijom da ja nisam normalan pridružio se onima koji su nešto slično javno izrekli poput Sinovčića, HypoZrilića, Kalmete, brojnih HDZ-ovih dužnosnika, brojnih novinara VOX-a danas razasutih po raznim redakcijama…

Pa ako je tome tako to ne bi smio biti neki veći problem. Kao vijećnik svojom eventualnom nenormalnošću ne nanosim štetu budući ne donosim odluke o stvarima od javnog interesa. Problem je ako se u sustavu koji donosi odluke koje se reflektiraju na sve nas događaju nenormalne stvari.

Budući preko Vruljice prolazim svaki dan kao i svi građani koji tamo žive, tuda prolaze vidio sam kako su tekli radovi. Gradilište je ograđeno, radovi su trajali mjesecima na gradilištu jedan-dva radnika često niti jedan. Ljudi se moraju verati po  žici poput majmuna da bi prošli Vruljicom. Kao županijski vijećnik nazovem Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo tražim pročelnika Kasapa da mi objasni što se događa. Javlja se tajnica, evo sad ne može javiti će se. Nikad nije nazvao da županijskom vijećniku da traženu informaciju, ubi ga posa ne stigne jadnik.

Da li Vi gradonačelniče Dukiću smatrate da je normalno da se ogradi gradilište oteža građanima prolazak i život pa se onda na tom gradilištu mjesecima gotovo ništa ne radi ?

Da li smatrate da je normalno da pročelnik Kasap odbija informirati legalno izabranog predstavnika građana o radovima ?

Da li smatrate da je normalno da cesta koja je obnovljena čija rekonstrukcija je trajala mjesecima nakon svake malo jače kiše postaje bazen ?

Da li smatrate da je normalno da vaš pročelnik Kasap kao razlog poplavljivanja prometnice navede začepljenje odvoda šljunkom i lišćem preuzme prometnicu od izvođača a ona nakon toga poplavi još nekoliko puta ?

Da li smatrate da je normalno da sektorom graditeljstva u gradu upravlja inženjer strojarstva koji nema blage veze o poslu kojim bi trebao rukovoditi, intelektualnih ni radih kapaciteta ?

Kažete da se radovi ne izvode na dijelu na kojem je izvršena rekonstrukcija.

Da li smatrate da je normalno da se radi rekonstrukcija kolnika, a ne napravi se sustav odvodnje već se 10 mjeseci nakon završetka radova kopa trotoar radi sustav odvodnje, ponovno otežava promet i prolaz žiteljima ?

Ako je sve to normalno ja definitivno nisam normalan.

Gradonačelniče Dukiću Vaša nervoza mi je razumljiva. I ja bih bio nervozan kada bih bio na vašem mjestu. Samo je pitanje vremena kada će nestručnjak Kasap napraviti neku novu štetu. Što ćete onda umjesto da ga smijenite, opet mene i sve koji to na glas kažu proglašavati nenormalnima?”
Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...