Sveučilište u Zadru i udruga “Eko-Zadar” organiziraju događanje “Zelena knjižnica”

U suradnji s projektom  „Zelena knjižnica“ i udrugom Zelena akcija, Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Zadru i udruga „Eko-Zadar“ organiziraju događanje „Zelena knjižnica: Ekoaktivizam globalno i osobno“ koje će se održati u utorak 30. listopada 2018. s početkom u 18:00 sati u prostorijama Sveučilišne knjižice Sveučilišta u Zadru, u Novom kampusu.

U prvom dijelu događanja bit će prikazani aktivistički dokumentarni filmovi „Seeds of Freedom“ („Sjeme slobode“) i „Monsanto, America’s Monster“  („Monsanto, američko čudovište“), a potom slijedi  razgovor na temu važnosti očuvanja tradicijskog sjemenja i GMO-a u Hrvatskoj. Razgovor će moderirati Željka Jurlina, suradnica na projektima i Zelenom telefonu u udruzi „Eko-Zadar“.

Oba filma prikazana su na  prošlogodišnjem E?! – Okolišnom film festivalu u organizaciji udruge Zelena akcija. Polusatni dokumentarac „Sjeme slobode“ govori o važnosti sjemenja u tradiciji različitih svjetskih kultura, o borbi za pravo na očuvanje autohtonog sjemena i bioraznolikosti te o srazu između korporacija koje proizvode genetski modificirano sjeme i ljudi koji generacijama čuvaju sjemenje i obrađuju zemlju kako bi prehranili obitelj i lokalnu zajednicu. Film „Američko čudovište Monsanto“  u 24 minute donosi istraživačku priču novinarke Abby Martin koja je istodobno povijesni pregled i aktualni rezime poslovanja ove korporacije.

Aktivnost se održava u sklopu projekta „Zelena transformacija – građanska participacija“ kojeg financira Zadarska županija, UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...