Sveučilištu 1,8 milijuna kuna za projekt u suradnji s Tankerskom plovidbom

U Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja u petak su svečano potpisani i uručeni ugovori za Poziv „Internacionalizacija visokog obrazovanja” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. Sveučilište u ovom Pozivu sudjeluje s projektom BE UNIZD Internacionalizacija plavog obrazovanja Sveučilišta u Zadru, a ugovor je u ime Sveučilišta potpisala rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican.

Okosnica projekta BE UNIZD je razvoj i promocija novog združenog diplomskog studija pomorskog menadžmenta te kolegija iz područja ekologije i akvakulture na engleskom jeziku, čime će se značajno unaprijediti kvaliteta visokog obrazovanja te olakšati mobilnost studenata i nastavnog osoblja u ovom području obrazovanja. Za projekt internacionalizacije plavog obrazovanja Sveučilištu u Zadru odobren je maksimalni iznos prihvatljivih troškova u visini od 1.788.718,40 kuna, od čega je svih 100 posto bespovratnih sredstava. Uz aktivnosti razvoja studija i kolegija na engleskom jeziku, jedna od značajnijih aktivnosti u projektu je i daljnja nadogradnja pomorskog simulatora.

Projekt BE UNIZD razvili su Pomorski odjel te Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru u suradnji s Tankerskom plovidbom d.d. i suradničkim institucijama Fakultetom za pomorstvo i promet Sveučilišta u Ljubljani (Slovenija) i Visokom školom primijenjenih znanosti u Flensburgu (Njemačka).

Ovaj projekt rezultat je kontinuiranog nastojanja Sveučilišta u Zadru i rektorice Vican da se kroz suradnju s partnerskim institucijama iz gospodarstva, posebice dugogodišnjim partnerima Sveučilišta, poput Tankerske plovidbe d.d. te drugim visokoobrazovnim institucijama u Europskoj uniji unaprijedi kvaliteta visokog obrazovanja u skladu s međunarodnim kompetitivnim okruženjem.

Podsjetimo, Sveučilištu u Zadru je samo tijekom 2018. godine odobreno 12 projekata financiranih sredstvima Europske unije u vrijednosti većoj od 9.000.000 HRK. Uz navedene projekte potrebno je i zasebno istaknuti projekt „Izgradnja studentske menze sa studentskim paviljonima“ financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj ukupne vrijednosti 74.480.127,22 HRK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...