u vrlo kratkom roku

Teško ozlijeđena djevojka brodom Lučke kapetanije po oluji prevezena s Ugljana u Zadar

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Službenici Lučke kapetanije Zadar u ponedjeljak u vremenu jačanja izrazito nepovoljnih vremenskih prilika na moru, uspješno i u vrlo kratkom roku obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice s otoka Ugljana u Zadar.

MEDICO akcija poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici su jučer, 29. listopada u 18.20h, zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Kali, otok Ugljan, o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta teško ozlijeđene pacijentice, A.B. (rođena 2000. godine).

Obavijest o zahtjevu za MEDICO transport iz MRCC Rijeka proslijeđena je u Lučku kapetaniju Zadar, čiji službenici su, unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama na moru, u 18.45h isplovili s veza u Luci Gaženica prema mjestu Kali, kamo su pristali u 18.58h, ukrcali pacijenticu u pratnji liječnice na spasilačku brodicu te isplovili prema Gaženici, kamo su pristali u 19.18h, kada su pacijenticu u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana, priopćeno je u utorak iz Ministarstva mora.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar