Trener KK Zadra: “Bili smo loši u obrani i dopustili previše laganih koševa”

Košarkaši Zadra u prvom kolu ABA lige upisali su poraz na gostovanju kod FMP-a. Završilo je 99-86 za domaću momčad, iako je u 37. minuti Zadar bio na minus tri (86-83). No, tada je domaćin preko Bursaća, koji je povezao tri trice u nizu, riješio pitanje pobjednika.

Zadar se dobro držao većim dijelom dvoboja, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću gostujuće momčadi 46-43. Ipak, skraćena klupa je u konačnici presudila jer je Zadar nastupio bez ozlijeđenog Littlea, dok je drugi Amerikanac Grant zbog petog prekršaja morao izići krajem treće četvrtine.

Najbolji kod Zadra bio je Luka Božić s 22 koša i 16 skokova (valorizacija 43), Vuković je također dodao 22 ubačaja, a dvoznamenkasti učinak upisao je i Krajina s 10 koševa. Grant i Brzoja dodali su po 9, a Marić 8 koševa.

U idućem kolu Zadar u subotu u Krešinom domu dočekuje Cedevitu.

– Čestitam FMP-u na pobjedi. Košarka se igra 40 minuta, a mi to nismo uspjeli odraditi iako smo dosta dugo bili u igri. Bili smo loši u obrani, pogotovo u prvom poluvremenu, Apić je s našim centrima radio što je htio. Riješili smo kasnije taj problem, ali smo im dopustili previše laganih koševa, a imali smo i previše izgubljenih lopti. Kada je tako, teško je nadati se pobjedi u gostima. No, trebamo učiti na greškama i u narednim utakmicama pokušati igrati bolje – rekao je trener Zadra Aleš Pipan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...