Trik za savršeno mekani pečeni krumpir s najhrskavijom koricom

Chef John na YouTube kanalu Food Wishes otkrio je recept za svoje hrskave krumpire s paprom i limunom koji obećavaju ostvarivanje svih sna.

1. Odaberite krumpire sorte russet koje imaju više škroba. Dobro ih operite s korom, te iz prepolovite na dvije jednake polovice.

2. Dobro ih osušite papirnatim ručnikom pa ih nasolite, popaprite, a možete dodati i nešto kajenskog papra s obje strane.

3. Stavite ih u lim za pečenje koje ste prethodno obilno namazali s dobrim maslinovim uljem. Upotrijebite otprilike 50 ml ulja.

4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Izvadite ih pažljivo iz pećnice, okrenite krumpire na drugu stranu i prelijte sa specijalnom tekućinom.

Točnije, u 200 ml pilećeg temeljca stavite sok jednog iscijeđenog limuna i nešto svježe naribane limunove korice.

5. Dobro promiješajte tekućinu i prelijte preko krumpira. Pazite samo da limunova korica ne završi na krumpiru, već u tekućini oko tog gomiljastog ploda. Možete dodati i nešto začinskog bilja po želji.

6. Vratite u pećnicu na 15 minuta, pa okrenite krumpire još jednom, te ih pustite da se peku sve dok krumpiru ne “popiju” tekućinu.

Izvadite iz pećnice i poslužite samostalno ili uz pečenje. Dobar tek!

Na YouTube kanalu Food Wishes chef John pokazuje korak po korak kako postići savršeno pečene krumpirom s pahuljastom sredinom i hrskavom koricom, piše Punkufer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...