grad u projektu sudjeluje već nekoliko godina

U projektu školske prehrane 374 zadarskih učenika više nego lani

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

„Mreža potpore za prehranu učenika u osnovnim školama Grada Zadra“ – projekt je kojim je ove godine obuhvaćeno 1105 učenika zadarskih osnovnih škola dok ih je lani bilo 731. Pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić obrazložio je to proširenjem uvjeta koji podnositelji zahtjeva moraju ispunjavati da bi ostvarili pravo na prehranu u školi.

– Osim što je povećan dohodovni cenzus na 2228,00 kuna, pravo su mogli ostvariti i učenici iz višečlanih obitelji, odnosno s troje i više djece, učenici bez odgovarajuće roditeljske skrbi, jedno-roditeljskih obitelji, potom s obzirom na ekonomski status odnosno ako se radi o obiteljima koje primaju minimalne naknade sukladno zakonu o socijalnoj skrbi,  korisnici prava za doplatak, djeca iz obitelji gdje su jedan ili oba roditelja nezaposleni, učenici romske ili druge nacionalne manjine, djeca s teškoćama, obitelji gdje su roditelji teže bolesni odnosno osobe s invaliditetom te su  se i ti uvjeti mogli proširiti sukladno osobnoj procijeni djelatnika škole i djelatnika za socijalnu skrb, pojasnio je pročelnik Nekić izrazivši zadovoljstvo povećanjem korisnika ove mjere. Dodao je da su nekad samo dvije mogle sudjelovati u projektu dok danas sudjeluju gotovo sve. Ostala je još samo jedna škola koja zbog rada u tri smjene ne može organizirati ovu uslugu, a i to će se promijeniti izgradnjom škole na Bokanjcu.

U projektu prehrane Grad Zadar sudjeluje već nekoliko godina. Ovaj projekt provodi se s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 1. listopada. Vrijednost projekta je 1.123 342,45 kn.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar