UFC je još jednom “preskočio” Miočića i priliku za titulu dao Derricku Lewisu

UFC je još jednom pokazao koliko malo poštuje svog rekordera, bivšeg prvaka u teškoj kategoriji – Stipu Miočića. Predsjednik UFC-a Dana White dogovorio je glavnu borbu za event idućeg mjeseca, UFC 230, a to će biti teškaški dvoboj za pojas prvaka između Daniela Cormiera i drugog izazivača Derricka Lewisa.

UFC je tako preskočio prvog čovjeka s ljestvice izazivača, Stipu Miočića, iako su mnogi htjeli vidjeti revanš između dvostrukog prvaka Cormiera i američkog Hrvata koji je rekordna tri puta obranio naslov prvaka, UFC je odlučio priliku za naslov dati simpatičnom Amerikancu Lewisu, donosi dnevnik.hr.

Nevjerojatno je da UFC odlučio vratiti Lewisa u oktogon manje od mjesec dana nakon što je 14 i pol minuta trpio batine od Aleksandra Volkova, prije nego ga je jednim udarcem nokautirao i upisao 10. nokaut svoje karijere u oktogonu.

Osim što se jako brzo vraća u oktogon, činjenica je da je Lewis bio prilično neatraktivan u posljednje dvije borbe. Podsjetimo, prije Volkova borio se s Francisom Ngannouom, a mnogi su tu borbu proglasili najgorom u teškaškoj kategoriji kada su Top 10 borci u pitanju. Protiv Volkova je također bio vrlo neaktivan i u velikom bodovnom zaostatku, ali jedan udarac donio mu je pobjedu.

Miočić se odmah oglasio po tom pitanju u jednom razgovoru za medije.

“U devet od 10 mečeva bih pobijedio Cormiera. Mislim da svi to znaju. Bolji sam borac od njega. Svi to znaju, mislim da i on to zna”, rekao je Stipe.

Bilo je mnogo slučajeva u prošlosti gdje su borci koji bi izgubili titulu odmah dobili priliku vratiti ju, no očito to nije u interesu UFC-a. Miočić je već naglasio da se ne vraća u oktogon osim ako to nije meč za titulu protiv Cormiera, a ako će se toga pridržavati, nećemo ga još dugo vidjeti u oktogonu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...