Upaljen crveni alarm za nedjelju: Jugo i kiša će biti strašni!

Državni hidrometeorološki zavod objavio je ozbiljno upozorenje za nedjelju. Na stranicama DHMZ-a u poslijepodnevnim satima se zbog obilnih kiša i olujnog juga koje se očekuje u nedjelju upalio crveni alarm za dobar dio obale Jadrana. Za ostale dijelove upaljen je žuti alarm.

Najgore će, prema prognozama, biti u Istri. Već danas u Istri jugo jača cijeli dan, pa je tako u Labinu izmjeren udar juga od 96 km/h.

Istra i gospićka regija: Olujno jugo i obilna kiša

U Istri se sutra očekuju olujni udari juga, navodi DHMZ. Srednja brzina vjetra iznosit će do 90 km/h, a najjači udar bit će iznad te brzine.

Očekuje se i obilna kiša, mjestimice i više od 100 litara po kvadratnom metru. Lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, pri čemu je vjerojatnost grmljavine do 80 %. Slično će biti i u gospićkoj regiji.

Strašna kiša past će i u dalmatinskom zaleđu

Velike količine kiše očekuju se i u dalmatinskom zaleđu. DHMZ predviđa da će u kninskoj regiji mjestimice pasti i više od 100 litara po kvadratnom metru, a najjači udari vjetra bit će brži od 65 km/h.

Najgore stiže u ponedjeljak

Naime, prema predviđanjima modela koje je objavio Istramet, u ponedjeljak će jugo puhati snagom kakvom nije puhalo godinama.

U ponedjeljak bi tako udari juga na moru trebali iznositi do 130 km/h, a valovi će dosezati čak šest metara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...