Utoplite se; Na Jadranu nas očekuje olujna, ponegdje i orkanska bura

Vjetrovito, osobito na Jadranu te svježije, s temperaturom primjerenom dobu godine, očekuje nas u iduća tri dana. Na Jadranu jaka i olujna bura, u ponedjeljak ponegdje na udare i orkanska, a u utorak u slabljenju.

Nedjelja će biti osjetno svježija od prethodnih dana, osobito u unutrašnjosti gdje će uz promjenljivu naoblaku mjestimice pasti i malo kiše, prognozira Državni hidrometerološki zavod (DHMZ). U najvišem gorju moguć je i slab snijeg. Na Jadranu djelomice sunčano i većinom suho, a malo kiše moguće je na sjevernom dijelu. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, mjestimice i orkanskim udarima. Najviša temperatura većinom između 10 i 15, na Jadranu 16 i 21 °C.

Oblačno mjestimice s kišom i svježe u ponedjeljak. Na Jadranu djelomice sunčano, osobito na sjevernom dijelu, te uglavnom suho, ali i dalje vjetrovito. U noći s nedjelje u najvišim planinama može pasti malo snijega. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita jaka s orkanskim udarima. Jutarnja temperatura od 5 do 9 °C, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna između 10 i 15, te duž obale i na otocima od 15 do 20 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...