Veliki preokret: Pronađeno oproštajno pismo, sestre zajedno planirale odlazak u smrt?!

Dvije žene u pedesetim godinama koje su u srijedu i četvrtak kod otoka Ugljana izvučene mrtve iz mora, preminule su uslijed utapanja. Potvrdila je to obdukcija provedena u petak u Općoj bolnici u Zadru. Žene u dobi od 58 i 53 godina bile su sestre iz okolice Osijeka koje su u mjestu Ždrelac na otoku Pašmanu imale iznajmljene apartmane.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru koje vodi istragu potvrdilo je za Slobodnu Dalmaciju da su obje sestre po svemu sudeći u dogovoru izvršile samoubojstvo. Naime, na mjestu događaja pronađeni su dokazi koji upućuju da su planirale oduzeti sebi život na više načina, a pronađena je i dokumentacija, odnosno, pismo, iz kojeg je jasno da su donijele zajedničku odluku da će si oduzeti život.

Prethodna informacija iz istrage kako je jedna sestra doživjela srčani udar tijekom kupanja, zbog čega je druga sestra izvršila samoubojstvo, nije se dakle pokazala točnom. Istražitelji su, navodno, njome baratali dok još nisu otkrili pismo koje su sestre ostavile iza sebe iz kojeg se vidi da je bila riječ o zajedničkoj odluci i nekoj vrsti ritualnog odlaska u smrt.

Takvo zajedničko, dvostruko samoubojstvo nedavno se dogodilo u Zadru u park šumi na Musapsatanu, kada su dvojica mladića u dvadesetim godinama sebi oduzela život tako da su ispušnu cijev spojili crijevom na automobilsku kabinu u kojoj su sjedili i slušali muziku sve do trenutka smrti. Psihijatri takav čin zajedničkog, ritualnog samoubojstva, nazivaju “ludilom u dvoje”.

Istražitelji pretpostavljaju da su obje sestre smrt izabrale utapljanjem uz pomoć naprtnjača i torba punih kamenja. Jedna sestra, koju u srijedu oko 18 sati kod Rta Karantunić pronašli ribari, za gornji dio trupa zavezala je torbu u koju je stavila kamenje i potom je glavu zaronila u more. U takvom položaju, s gornjim dijelom tijela u moru i nogama na kopnu, je i pronađena.

Tijelo druge sestre pronađeno je četvrtak oko 13 sati kako pluta u moru na predjelu Rta Karantunić, prema Kukljici, nedaleko lokalne plaže gdje su sestre došle na kupanje i ostavile svoje stvari. Pretpostavlja se da je ona smrt izabrala na sličan način, uz pomoć naprtnjače s kamenjem.

Prema nalazima obdukcije, smrt kod obje sestre nastupila je prije pet do šest dana. Bile su u kupaćim kostimima, a na tijelima nisu imale tragova nasilja. Rane koje su pronađene na tijelima nastale su, pokazala je obdukcija, nakon nastupa smrti, uslijed djelovanja mora.

Zadarska policija nije htjela komentirati navode o suicidu sestara. U svom službenom priopćenju tvrde da su se sestre utopile.

Iako su bile mrtve najmanje pet dana, nestanak sestara nitko nije prijavio jer, navodno, nisu imale muža ni djecu, a na more su došle same, bez treće sestre čiji je suprug u petak pomogao istražiteljima da utvrde okolnosti ovog tragičnog događaja, javlja Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...